E fabulos ce se întâmplă în acest an cu Formula 1. Unde ar putea ajunge piloții în 2020

Marian Cărăvan 24.07.2020, 17:34

Ediția a 71-a a Campionatului Mondial de Formula 1 trebuia să fie cea mai lungă din istorie, cu 22 de curse programate. Pandemia de coronavirus a oprit însă motoarele, iar calendarul F1 cuprinde, pentru moment, doar 10 Mari Premii. Cu toate acestea, după unele zvonuri, ar mai apărea încă trei curse în calendarul 2020.

Curse noi în calendarul Formulei 1

Celor 10 curse programate în calendarul competițional din acest an, dat peste cap de pandemia de coronavirus, li s-ar putea adăuga alte trei Mari Premii. Totodată, am putea asita la o premieră absolută în Marele Circ. Nurburgring, unde nu a mai avut loc o cursă de Formula 1 din 2013, ar găzdui un Mare Premiu pe 11 octombrie. Pe 25 octombrie, la Portimao (Portugalia) s-ar desfăşura în premieră o cursă de Formula 1, iar pe 1 noiembrie ar putea reveni în Formula 1 și circuitul de la Imola, acolo unde și-a pierdut viața Ayrton Senna. Din 2006 nu s-a mai desfășurat o cursă de Formula 1 aici.

Interesant este că Italia ar bifa trei Grand Prix-uri în acest an dacă s-ar ține și cursa de la Imola. La Monza, pe 6 septembrie, va fi tradiționalul Mare Premiu de Formula 1 al Italiei, iar o săptămână mai târziu, competiția își va continua parcursul pe circuitul de la Mugello, unde Ferrari va bifa cursa cu numărul 1.000 în acest sport spectaculos.

Inițial, sezonul 2020 era prevăzut cu 22 de Grand Prix-uri, dar a fost redus la zece, din cauza pandemiei. Cu adăugarea celor trei curse (Nurburgring, Portimao și Imola) s-ar putea ajunge la 13 Mari Premii. Deocamdată, FIA nu a confirmat aceste informații.

Trei etape disputate în acest sezon

Până acum, din calendarul competițional pe 2020 al Formulei 1 s-au disputat trei Mari Premii, două în Austria și unul în Ungaria. Formula 1 s-a pus în mișcare pe 5 iulie, cu prima etapă, Marele Premiu al Austriei, de la Spielberg. La ultimă cursă, de pe Hungaroring, a triumfat Lewis Hamilton (Mercedes), urmat de Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) și de Valtteri Bottas (Mercedes).

Pe lângă cele trei Mari Premii care ar putea completa calendarul competițional, nu este exclusă adăugarea unor curse în Asia, în Malaezia şi Vietnam, fiind posibil ca un MP să aibă loc în premieră pe circuitul stradal din Hanoi.

Deocamdată știm doar că Soci (27 septembrie) e ultima cursă europeană a sezonului. Cel mai probabil, cursa finală a ediţiei Campionatului Mondial din acest an va fi pe 13 decembrie, în Emiratele Arabe Unite.

Următoarele curse confirmate de FIA:

MP al Marii Britanii – 2 august
MP al Marii Britanii 2 – 9 august
MP al Spaniei – 16 august
MP al Belgiei – 30 august
MP al Italiei – 6 septembrie
MP al Italiei 2 – 13 septembrie
MP al Rusiei – 27 septembrie

Urmăriți Impact.ro și pe