„E cel mai inteligent om de pe această planetă și nu a muncit nicio zi în viața lui”. Cine este românul care l-a impresionat pe Ion Țiriac

Marian Cărăvan 07.09.2020, 18:24
„E cel mai inteligent om de pe această planetă și nu a muncit nicio zi în viața lui”. Cine este românul care l-a impresionat pe Ion Țiriac

Ion Țiriac a făcut o afirmație neașteptată. Omul de afaceri l-a identificat pe cel mai inteligent om de pe planetă, care nu a muncit nicio zi în viața lui. Acesta este tot un român, care l-a impresionat pe Ion Țiriac.

„Cel mai inteligent om de pe planetă” este un român. Acesta l-a impresionat pe Ion Țiriac

Cunoscutul om de afaceri Ion Țiriac, multă vreme considerat cel mai bogat român, a rămas impresionat de un alt român, pe care îl prezintă ca fiind, nici mai mult, nici mai puțin decât „cel mai inteligent om de pe planetă”. O afirmație neașteptată, dar care poate fi considerată și puțin subiectivă, dacă ne gândim că personajul de care vorbește este un prieten de-al său. Și nu unul oarecare, ci unul alături de care a scris pagini importante în istoria tenisului mondial. Pentru că Ion Țiriac face referire la sportivul care a devenit primul lider ATP din istorie, Ilie Năstase.

„Ilie Năstase e cel mai inteligent om de pe această planetă. Are 80 sau 85 de ani și nu a muncit nicio zi în viața lui. Iar acum i-a cumpărat soției o mașină de 250.000 de euro.

Am auzit că Rădoi vrea să-și facă o mașină cadou dacă va califica naționala. Să vorbească cu Ilie. Mă întreb ce-și va mai cumpăra acum. Am auzit că avioanele s-au ieftinit”, a declarat Ion Țiriac.

Ilie Năstase a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului în România în patru rânduri: 1969, 1972, 1973, 1974.

Născut la 19 iulie 1946, Ilie Năstase a fost primul număr 1 din istoria tenisului profesionist. În 1972, când rezultatele de pe terenurile de tenis au început să fie contorizate, s-a stabilit clasamentul mondial, în fruntea căruia Năstase a fost primul şi a stat în total timp de 40 de săptămâni.

Replica lui Ilie Năstase pentru fostul său coleg, Ion Țiriac

Câștigător la US Open (1972) și Roland Garros (1973), Ilie Năstase i-a dat o replică haioasă lui Ion Țiriac, după ce omul de afaceri afirmase despre Nasty că „n-a muncit o zi în viața lui”.

„Bancurile lui, e veche asta, o știu. Mai ajungeam eu numărul unu în lume dacă nu aș fi muncit? Nu cred!

În vremea mea mă luptam cu titani ai tenisului, trebuia să muncesc pe brânci ca să-i înving. Credeți că era ușor!?

S-a dat și el deștept. Da, poate că n-am muncit cât a muncit el, asta da, așa e, dar am muncit mult și eu.

Toți muncim în viață. Mai mult sau mai puțin. Pentru un vis, pentru familie, pentru noi, pentru cei dragi”, a declarat Ilie Năstase, pentru Digi Sport.

Urmăriți Impact.ro și pe