E alertă meteo, fenomenul de care va avea parte toată țara. Lovește România în curând

Badea Violeta 22.11.2021, 11:56
E alertă meteo, fenomenul de care va avea parte toată țara. Lovește România în curând

Specialiștii Administației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță vreme extremă în țara noastră. În rândurile următoare îți vom prezenta prognoza meteo pentru următoarea perioadă! Iată ce temperaturi se vor înregistra și ce fenomen este anunțat!

Prognoza meteo 22 noiembrie-20 decembrie 2021

Experții ANM avertizează că urmează un val de ploi în România. Acest fenomen meteo va aduce temperaturi mai scăzute. Totuși, valorile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această dată. Astfel, specialiștii anunță că începând de astăzi, 22 noiembrie, cerul va fi mai mult înnorat.

La munte, la altitudini înalte vor apărea și precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Valorile maxime se vor încadra între 6 și 10 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -5 și 6 grade Celsius. Iată cum se anunță vremea în următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo 22 noiembrie-20 decembrie 2021
Prognoza meteo 22 noiembrie-20 decembrie 2021

Săptămâna 22 – 29 noiembrie

În această sptămâna, specialiștii ANM anunță temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă din calendar.

Informarea este valabilă pentru majoritatea regiunilor țării, dar cu precădere în zona de sud-est. În schimb, meteorologii spun că precipitațiile vor fi prezente pe tot teritoriul României, excepție făcând regiunile nord-estice.

Săptămâna 29 noiembrie – 6 decembrie 2021

În această săptămână, meteorologii anunță că valorile vor fi apropiate față de cele specifice pentru acest interval. Conform prognozei emise de ANM, temperaturile sevor încadra între 4 și 6 grade Celsius în cea mai mare parte a teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul extrem al ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acestă dată din calendar.

Săptămâna 6 – 13 decembrie 2021

În intervalul menționat, specialștii ANM anunță valori normale pentru această perioadă a lunii la nivelul întregului teritoriu. Potrivit acestora,temperaturile se vor încadra jurul valorii de 0 grade Celsius. Excepție va face centrul țării, acolo temperaturile vor indica chiar și -4 grade Celsius.

Totodată, meteorologii anunță că regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui uşor excedent, local, în zonele montane.

Săptămâna 13 – 20  decembrie 2021

În apropierea Crăciunului, experții ANM anunță că temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a teritoriului.

De asemenea, aceștia spun că și cantităţile de precipitaţii estimate vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Potrivit meteorologilor, valorile se vor încadra între -1 și 6 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...