Unde se pot vaccina deja cei din etapa a treia. Lista localităţilor. Premierul Florin Cîțu a făcut anunţul

Ana Anitoiu 09.03.2021, 15:05
Unde se pot vaccina deja cei din etapa a treia. Lista localităţilor. Premierul Florin Cîțu a făcut anunţul

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, luni, unde se pot vaccina anti-COVID-19 românii încadrați în cea de-a treia etapă a campaniei de imunizare, înainte de data la care aceasta va lua startul oficial. Medicul Valeriu Gheorghiță a venit cu mai multe informații, marți, precizând că acestor persoane le vor putea fi administrate doze de vaccin în opt municipii în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este peste 4,5 la mie.

Medicul Valeriu Gheorghiță, despre municipiile unde se pot vaccina deja cei din etapa a treia

Update marți, 9 martie, ora 15:05. Potrivit președintelui Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, lista localităților în care românii încadrați în etapa a treia a campaniei de imunizare se pot vaccina deja este formată de: Alba Iulia, Timișoara, Brașov împreună cu Sânpetru, Baia Mare, Zalău, Petroșani, Cluj-Napoca și Giurgiu.

”În aceste localități va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare. (…) Vor fi centre noi în care vor fi distribuite doze de la AstraZeneca”, a mai spus Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.

Unde se pot vaccina deja cei din etapa a treia. Florin Cîțu: ”E o nebunie”

Mai exact, prim-ministrul a declarat că le-a cerut coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și acolo unde există locuri libere pe platforma de imunizare să fie permisă administrarea dozelor pentru persoanele din etapa a treia. Aceasta chiar dacă termenul oficial pentru începerea vaccinării în etapa 3 este 15 martie.

”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a spus Florin Cîțu.

Unde se pot vaccina deja cei din etapa a treia. Premierul Florin Citu a facut anuntul
Un cadru medical pregatind un vaccin

Florin Cîțu, despre situația din Timiș: ”Nu îmi explic”

De asemenea, Florin Cîțu a spus că a verificat situația din Timiș și a aflat că acolo există 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare anti-COVID-19. Prim-ministrul și-a spus părerea cu privire la această situație, în contextul în care Timișoara a intrat în carantină.

”Nu îmi explic cum să ajungi să ai 20.000 de locuri libere (la imunizare anti-COVID-19, n.r.) și să fii în carantină. Primarul și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult pe tema vaccinării. E clar că acolo nu s-au respectat regulile și nu au fost sancționați”, a spus Florin Cîțu.

Monica Pop, despre unul dintre motivele răspândirii COVID-19. ”S-a trecut cu vederea?!”

Între timp, Monica Pop a atras atenția asupra unuia dintre motivele răspândirii coronavirusului în România ce a fost trecut cu vederea. Medicul a explicat că mulți dintre românii care au ascultat recomandările specialiștilor din domeniul sănătății și au încercat să se protejeze de COVID-19 au fost păcăliți.

”E UNUL DIN MOTIVELE foarte SERIOASE ALE CREȘTERII numărului de INFECȚII! Criminal! NU PLĂTEȘTE NIMENI? TOT OAMENII SUNT VINOVAȚI?! Până când?”, a scris Monica Pop, pe pagina ei de Facebook. Mai multe detalii, AICI!

Numărul de cazuri de COVID-19, în continuă creștere, în România

Conform datelor ce au fost publicate luni de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.280 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, după ce au fost făcute 7.207 teste RT-PCR (5.414 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.793 la cerere) și 3.233 de teste rapide antigenice. De la începutul pandemiei, au fost confirmate în total 830.563 de cazuri COVID-19 în țară, iar 761.631 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe de altă parte, s-au înregistrat 63 de decese, în ultimele 24 de ore, în rândul pacienților cu COVID-19, iar bilanțul negru a ajuns la 20.963. În spitalele din țară, numărul total de persoane cu COVID-19 este de 9.825. Dintre acestea, 1.098 se află la ATI. Impact.ro actualizează zilnic datele referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...