După mai bine de patru ani de discuții, vom avea în sfârșit VAR la partidele din România. Care va fi primul meci care va beneficia de arbitraj video

Sorin Barbu 23.02.2022, 11:31
După mai bine de patru ani de discuții, vom avea în sfârșit VAR la partidele din România. Care va fi primul meci care va beneficia de arbitraj video

Cluburile din Liga 1 țipă de mulți ani că își doresc sistemul de arbitraj video și în România, exasperați de greșelile arbitrilor. Întâi nu au fost bani, pe urmă oficialii Federației Române de Fotbal s-au contrat cu cei de la Liga Profesionistă de Fotbal, pe această temă. iar în final a fost greu să se stabilească modul în care vor fi „școliți” arbitrii. Marius Avram a dat în sfârșit vesta bună și a dezvăluit care va fi primul meci de fotbal unde va fi acest sistem.

VAR în România din sezonul 2022/2023

Vești bune pentru antrenorii și președinții din Liga 1 furioși din cauza deciziilor arbitrilor. Partidele din România vor avea în sfârșit sistemul de arbitraj video, celebrul VAR. Sistemul îi ajută pe cei care conduc jocul să rezolve fazele litigioase legate de goluri, lovituri de la 11 metri, cartonașe roșii sau alte greșeli majore. A fost folosit prima oară la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, unde a fost folosit la toate partidele.

Fostul arbitru FIFA, Marius Avram a dezvăluit că sistemul va fi în sfârșit în România, pentru toate partidele din Liga, din sezonul viitor.

„Este important că toată lumea va vedea ce se vede în cabina VAR, ce vede și arbitrul. Este clar că e un plus pentru orice campionat. Nu vor mai exista cele greșeli evidente, nu au cum să dispară total. Lucrurile peste care nu se mai poate trece nu vor mai exista”, a spus Marius Avram pentru ProSport.

Sistemul VAR ajunge in Romania. Care va fi primul meci, primele dezvaluiri
Sistemul VAR ajunge in Romania. S-a stabili primul meci.

Fostul arbitru a dezvăluit că sistemul VAR va avea un „meci de gală” în care va fi prezentat.

„Pot să spun că totul este pe parcursul normal, VAR-ul e ok. Toate obligațiile au fost respectate. S-a stabilit termen Supercupa României, acela o să fie primul meci la care o să avem VAR, iar din prima etapă a sezonului următor o să avem VAR la toate meciurile”, a mai spus Avram.

Folosirea acestei tehnologii va costa aproximativ două milioane de euro pe sezon.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe