Sistemul VAR ajunge în România. Care va fi primul meci, dezvăluiri făcute în direct

Beatrice Dumitru 03.11.2021, 20:47
Sistemul VAR ajunge în România. Care va fi primul meci, dezvăluiri făcute în direct

Sistemul VAR este tot mai aproape de implementarea în România, după ce în iunie FRF, LPF și deținătorul de drepturi tv au semnat acordul pentru condițiile de implematare a arbitrajului video. Un fost oficial din Liga I a dezvăluit care ar fi primul meci care se va disputa cu sistem VAR.

Primul meci din România cu sistem VAR

Arbitrii români din primul eșalon au început pregătirea pe simulatoarele VAR. Aceștia vor învăța cum să comunice și ce linii să folosească. Sistemul VAR ar fi trebuit să fie aplicat în România chiar în play-off-ul  din acest sezon, dar pentru că livrarea aparaturii speciale a întârzit, termenul limită a fost decalat.

Totuși, sunt șanse mari ca în acest sezon să se dispute un meci cu arbitraj video. Daniel Stanciu, fostul manager de la Dinamo și FCSB, a spus care va fi prima partidă din România în care se va folosi sistemul VAR.

Sistemul VAR ajunge în România. Care va fi primul meci, primele dezvăluiri
Sistemul VAR se va implementa în România.

”Eu știu că primul meci cu VAR va fi finala Cupei României. Finala Cupei sau Supercupa. Vor fi închiriate niște terenuri pentru testare. Trebuie să fie luate niște licențe. Cea mai importantă problemă e obținerea licenței ca să poți să folosești VAR-ul”, a spus Daniel Stanciu la Digi Sport.

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, arbitrii români cei mai  familiarizați cu sistemul VAR

Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs cunosc foarte bine arbitrajul video, deoarece sunt delegați constant la meciurile din Liga Campionilor, așa cum s-a întâmplat în această săptămână. Cei doi au condus partide din etapa a patra a UEFA Champions League. Hațegan, la Dinamo Kiev – Barcelona (0-1) și Kovasc, la Sevilla – Lille (1-2).

Istvan Kovacs a avut parte de un meci cu probleme. El a fost asupru criticat în Franța din cauza faptului că nu ar fi acordat încă un penalty pentru oaspeți. Arbitrul român a fost notat de cotidianul L’Equipe cu nota 3. Jurnaliștii din Hexagon i-au reproșat lui Kovacs, pe lângă penalty-ul incriminat, și acordarea a 11 cartonașe galbene.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...