După furtună, iese soarele în Constanța. Meteorologii anunță caniculă în următoarele zile, la malul mării

Elena Avramescu 22.06.2021, 17:20
După furtună, iese soarele în Constanța. Meteorologii anunță caniculă în următoarele zile, la malul mării

Meteorologii anunță caniculă la malul mării. Au fost multe zile la rând în care litoralul s-a aflat sub avertizări de vreme rea, iar acum, meteorologii au anunţat că vine un val de căldură extremă. În acest sens, temperaturile vor ajunge la 35 de grade.

Meteorologii anunță caniculă la malul mării

În acest sens, meteorologii au emis mai multe avertizări pentru această perioadă, care sunt valabile atât pentru municipiul Constanţa, dar şi pentru zona litoralului. Începând de luni 22 iunie, municipiul Constanţa se află sub atenţionare meteorologică de cod galben până la ora 22:00. Asta înseamnă că urmează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce pot avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii, dar şi grindină. În plus, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi chiar 40 l/mp.

Tot din această seară, de la ora 22:00 şi până mâine la ora 10:00, Constanţa se va afla sub cod galben de vreme rea. Astfel că, în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată șu vor fi ploi torenţiale şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi și ele însemnate și vor depăşi 35 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Meteorologii anunta canicula la malul marii
Meteorologii anunta canicula in Constanța

De joi, însă, situaţia se schimbă. Pe 24 şi 25 iunie, municipiul Constanţa se va afla sub atenţionare meteorologică de cod galben de caniculă. Joi şi vineri, un val de căldură va cuprinde Dobrogea, iar disconfortul termic va fi ridicat. Maximele termice se vor situa, în general, între 29 şi 35 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopţi tropicale), a anunţat Primăria Constanţa, potrivit Adevărul.

În acest sens, după-amiaza şi seara, se va accentua instabilitatea atmosferică, astfel că se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, precum și intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi căderi de grindină.

Atât constănţenii, cât și agenţii economici şi asociaţiile de proprietari pot să semnaleze permanent orice fel de problemă la unul din următoarele numere de telefon: Dispecerat Primăria Municipiului Constanţa – 0241/550055 Dispecerat Direcţia Generală Poliţia Locală – 0241/484205 Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI