Avertizări meteo de vreme severă imediată. România, sub coduri roşu şi portocaliu de ploi torenţiale

Nicu Stan, Ozana Mazilu 20.06.2021, 12:11
Avertizări meteo de vreme severă imediată. România, sub coduri roşu şi portocaliu de ploi torenţiale

Avertizări meteo de vreme severă imediată. România, sub coduri roşu şi portocaliu de ploi torenţiale. Unde va lovi din nou urgia, vedeți în rândurile de mai jos.

Cod roșu de inundații în Tulcea. Cod portocaliu și galben de ploi în cea mai mare parte a țării

Avertizări meteo de vreme severă imediată de la Administrația Națională de Meteorlogie. România intră sub coduri roşu şi portocaliu de ploi torenţiale.

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis duminică dimineaţa noi avertizări meteo cod roşu de ploi torenţiale în localităţi din judeţele Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi. De asemenea, în Tulcea este o avertizare cod roşu de inundaţii.

Harta avertizarilor meteo din toata tara
Harta avertizarilor meteo din toata tara

Cod portocalliu de ploi în 19 județe

În plus, sub atenționarea de cod portocaliu de ploi torențiale intră 19 județe. În București și alte 19 județe este în vigoare un cod galben de ploi.

Județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Vrancea, Galați, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța, și mai multe localități din Mureș și Bistrița-Năsăud sunt sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Până când țin ploile

În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi ploi abundente cu descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40-50 de litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse 60-80 de litri pe metrul pătrat. Atenționarea cod portocaliu este valabilă până la ora 2:00, luni, 21 iunie.

Cod galben de ploi este și în Capitală, precum și în județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Alba, Harghita, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Mehedinți.

Vor fi ploi abundente

Astfel, până luni, la ora 2:00, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și în zona montană, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În acest interval se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În plus, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 de litri pe metrul pătrat și izolat chiar 40-50 de litri pe metrul pătrat.

Vremea rea în București luni, 21 iunie 2021

Meteorologii au transmis, astăzi, prognoza specială și pentru București, unde ploile vor continua și luni. Temperaturile maxime în Capitală se vor situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius. De asemenea, potrivit ANM, duminică, cerul va suferi înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15 – 17 grade Celsius.

De asemenea, luni, cerul va avea înnorări temporare, în special după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe