VIDEO EXCLUSIV

După ce reguli se ghidează Jojo în educația copiilor. De ce apar uneori scântei între ea și bunicii micuților. „Eu am alte principii”. VIDEO EXCLUSIV

Cătălina Grama Jojo și Paul Ipate sunt împreună de nouă ani și au o fetiță, Zora, în vârstă de aproape șase ani. Actrița mai are un fiu, Achim, în vârstă de 11 ani și jumătate, din căsătoria anterioară. Cei doi părinți sunt adepții metodelor noi de parenting și își cresc copiii în acest mod.

În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, interpreta Magdei din serialul Clanul de la Pro TV, ne-a mărturisit că mai există discuții în contradictoriu între ea și bunicii copiilor la capitolul educație, dar că, în principiu, aceștia respectă principiile stabilite de ea și Paul Ipate în ceea ce privește modul de creștere al celor doi moștenitori.

Cătălina Grama Jojo este o mamă foarte atentă la nevoile copiilor și se adaptează cu ușurință la diversele situații apărute în viața de părinte.

 “Limitele sănătoase pe care le impune orice părinte, în așa fel încât ei să nu își facă rău niciodată în primul rând și în al doilea rând să învețe să aibă bun simț, respect și să fie educați, să nu fie alandala”, ne-a mărturisit ea.

Cătălina Grama Jojo: “Suntem amândoi foarte permisivi și îi iubim foarte mult”

Actrița reușește să fie foarte bine organizată și să găsească de fiecare dată un echilibru între viața de familie și cea profesională. Angrenată în proiectul “Clanul” de la Pro TV, unde o interpretează pe soția lui Bebe Măcelaru, personaj principal și bine integrat în desfășurarea acțiunii, dar și în diverse proiecte de teatru, Cătălina Grama Jojo își alocă suficient timp pentru a petrece cu cei doi copii.

Și își asumă cu brio ipostaza de mamă, dorindu-și să fie prietena copiilor ei și nu omul care le trasează doar reguli și urmărește respectarea lor. Vedeta le-a integrat cu blândețe anumite principii de viață. La capitolul fermitate, nici ea și nici Paul Ipate nu prea au câștig de cauză.

“Nu prea suntem niciunul, depinde de momentul zilei și cum ne prind, dar suntem amândoi foarte permisivi și îi iubim foarte mult. Încercăm să fim, adică fermitatea nu are legătură cu severitatea, încercăm să nu fim niciodată severi și nu suntem.

Încercăm să fim și fermi, dar nu știu, cel puțin când mă privește Zora cu ochișorii aceia, mi-e foarte greu. Adică, uneori, pur și simplu mă bufnește râsul, mai ales când au și răspunsuri în situația respectivă. Încercăm să fim fermi, dar nu ne iese de fiecare dată”, a punctat actrița.

Jojo si Paul Ipate
Jojo si Paul Ipate

De la ce pornesc discuțiile în contradictoriu dintre Jojo și bunicii copiilor

Atunci când timpul nu le permite să fie alături de Achim și Zora, sarcinile părinților sunt preluate de către bunicii din ambele părți, care locuiesc în Capitală și care sunt gata oricând să dea o mână de ajutor.

Deși în general, bunicii sunt persoanele care au tendința de a exagera cu răsfățul nepoților, actrița recunoaște că acest gen de “tratament” îl aplică și ea cu succes copiilor, fiind topită după ei. “Păi noi îi răsfățam deja foarte tare.

Există discuții pe latura educațională mai mult, nu pe partea de răsfăț, pentru că la răsfăț suntem pricepuți cu toții, însă bunicii au crescut cu alte principii de viață și eu sunt pe partea asta cu parentigul nou, unde totul este mai permisiv și sunt mult mai indulgentă și atunci nu îi las să strice ceea ce construiesc eu, pentru că lor li se pare că a fi educat înseamnă ceva și eu am alte principii.

Și atunci acolo ne mai contrazicem un pic, dar după atâția ani de zile, s-a înțeles care este ideea și ne pliem unii pe educația celorlalți, dar se respectă foarte mult ceea ce eu și Paul ne dorim în legătură cu educația lor”, a declarat, pentru Impact.ro, Cătălina Grama Jojo.

Jojo: “Îmi doresc foarte mult ca Zora și Achim să fie fericiți”

Actrița este convinsă că actualele metode de parenting sunt potrivite pentru transformarea copiilor în adulți echilibrați, care nu au fost marcați în copilărie de situații sau scene care i-ar fi putut afecta.

“Și chiar dacă uneori oameni din alte generații consideră asta ca un răsfăț, adică ne consideră copiii răsfățați, pe mine nu mă deranjează, pentru că eu îmi doresc foarte mult ca ei să fie fericiți.

Pentru mine asta este cel mai important. Și dacă i se pare cuiva că fetița mea e răsfățată sau băiatul meu e răsfățat, e mai puțin important, înseamnă că am făcut ceva bun pentru că ei vor deveni niște adulți lipsiți de traume și foarte bine construiți și cu o stimă de sine echilibrată”, ne-a mai spus interpreta Magdei din serialul Clanul, care va reveni la Pro TV cu al doilea sezon.

Video: Daniel Bălan

Citește și Alimentele pe care Jojo nu le-ar mânca niciodată: “Nu aș pune gura”. Așa îți menține o siluetă de invidiat la 41 de ani!

Urmăriți Impact.ro și pe