După ce a ratat rolul din Profu’, Denis Ștefan se întoarce la Pro TV: “Chiar acum lucrez la un serial” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 08.02.2024, 16:04

Denis Ștefan, cunoscut publicului prin prisma rolurilor memorabile interpretate din Inimă de țigan, Regina, Aniela – producțiile de la Acasă TV, revine pe micul ecran, după o pauză îndelungată. Actorul va avea un rol episodic într-un serial de la Pro TV, după cum a declarat, în exclusivitate, pentru Impact.ro.  În urmă cu cîțiva ani, Denis Ștefan a participat și la castingul pentru Profu’, tot la Pro TV, dar a ratat rolul.

Denis Ștefan: “Eu și Iura ne-am cunoscut înainte de Inimă de țigan, asta multă lume nu știe”

Denis Ștefan s-a bucurat de succes în anii în care toată lumea urmărea serialele de la Acasă TV, unde el avea rol principal. A continuat să își facă meseria în spectacole istorice, dar și în filme.

A participat la reality show-ul Ferma tot la Pro TV, onorând și invitații la diverse emisiuni. L-am întâlnit pe actor zilele trecute, la premiera de gală a comediei Complotul bonelor, film distribuit de Vertical Entertainment și care intră de mâine în toate cinematografele.

Ce amintiri ai despre Iura Luncașu?  Sub bagheta lui ai debutat pe micul ecran.

Frumoase. Nu, din păcate nu sub bagheta lui, dar aproape sub bagheta lui. Primul serial de televiziune, pe care noi l-am făcut la Prima TV, am lucrat câteva luni și apoi a venit chiar Iura ca unul din regizori și atunci ne-am cunoscut.

Deci ne-am cunoscut înainte de Inimă de țigan, asta multă lume nu știe. Deci noi am plecat să spunem așa o întreagă pleiadă de actori și de regizori din acel moment, din 2002 – 2003 până când să facem aceste seriale la PRO.

Cum e să lucrezi cu el?  E perfecționist?

E foarte interesant, pentru că noi legam foarte multe scene, lucram pe sistem turbo și, din păcate, nici nu se putea altfel, pentru că aveam foarte mult de lucru în acele seriale, în jur de 30 de scene pe zi.

Mie mi-a plăcut foarte mult când am lucrat cu el. Fiind și actor, te ajută pentru că știe cam ce își dorește un actor să audă, adică să îți explice altfel.

Iarăși, pentru că proiectul de televiziune este întotdeauna foarte concentrat, nu ai timp să-ți faci un personaj, să te pregătești un an de zile ca la un film, e important să ai un regizor care să îți explice la scena respectivă, să îți readucă aminte racordul, poate mai uiți. Deci, din punctul acesta de vedere, ne-a folosit nu numai mie, ci tuturor, faptul că el e la bază și actor.

Citește și: Denis Ștefan din „Inimă de țigan” a schimbat registrul rolurilor, spre bucuria soției: „În ultimul timp în filme nu am pupat nici mâna, doar mai bat pe cineva” VIDEO EXCLUSIV

Ce spune Denis Ștefan despre plecarea din trustul Pro din 2011

De-a lungul timpului ați fost aproape să mai colaborați. S-au aliniat astrele?

După ce am plecat eu în 2011 de la Pro, nu ne-am mai întâlnit, din păcate. Trebuia să mai lucrăm împreună pentru un alt serial, tot de la Pro, pentru Profu’ cred, atunci am dat un casting cu el, am stat un pic de vorbă, dar lucrurile nu au mers spre bine pentru mine.

De ce ai plecat de la Pro?

A fost o plecare organică, în momentul acela ei nu aveau ce să îmi mai ofere ca și actor, pentru personajele pe care le așteptam eu.

Și atunci începuseră să facă multe seriale cu copii, cu cântece, nu prea avea legătură cu ce făceam eu. La momentul acela a trebuit să ne despărțim, dar nu a fost o despărțire așa să spunem rea, pentru că am mai colaborat de-a lungul timpului cu Pro-ul în diferite proiecte și sper să ne mai vedem.

Denis Ștefan: “Lucrez la un episod într-o producție a Pro -ului”

Pregătești ceva pe marele ecran?

Nu, uite, chiar acum lucrez la un serial pentru Pro, la un episod într-o producție a Pro -ului, nu pot să spun mai multe. Pe marele ecran am scos un film acum 2 ani, care, din fericire, a ajuns și pe platforma de streaming pe Voyo, tot la Pro, și poate fi vizionat.

E vorba de Mihai Viteazul, un proiect care îmi este foarte drag, pentru că am reușit să îl facem în pandemie, când era foarte greu să lucrezi. Joacă și doamna Maia Morgenstern și alți colegi de-ai mei.

Este extraordinar din punctul ăsta de vedere că am reușit să filmăm într-un timp foarte scurt un film de o oră și opt minute. Nu e lungmetraj, dar spre lungmetraj.

Citește și: Cristina, soția lui Denis Ștefan, se reprofilează: “Cu acte în regulă sunt instructor de aerobic, pilates și fitness” EXCLUSIV

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți Impact.ro și pe