Dublarea alocațiilor: când se va întâmpla. Anunțul făcut de Violeta Alexandru

Rădulescu Valentin 01.09.2020, 17:11
Dublarea alocațiilor: când se va întâmpla. Anunțul făcut de Violeta Alexandru

Ministerul Muncii a declarat de curând că elevii vor primi alocațiile mărite cu 20%. Totodată, dublarea acestora nu se va petrece prea curând, deoarece Guvernul Orban susține că nu sunt bani pentru astfel de sume. Ce spune Violeta Alexandru despre dublarea alocațiilor?

Ce spune Violeta Alexandru despre dublarea alocațiilor?

Potrivit Ministrului Muncii, toți pensionarii vor primi pensiile mărite cu 14%, dar din păcate acestea vor fi cu cu 26% mai puțin față de cât prevede legea. De astfel, copiii vor beneficia și ei de alocații cu până la 20% mai mari, chiar dacă ar fi trebuit să primească alocațiile dublate. Violeta Alexandru a mărturisit că nu sunt bani pentru o creștere așa de mare a alocațiilor și a pensiilor, dar totuși decizia de majorare a acestora va fi luată în considerare pe viitor.

„Conform deciziei luate în Guvern, etapele în care vor fi creșteri la alocații, ele fiind deja în creștere pentru august, rămân în vigoare. În această lună, cu 8 ale lunii, vom plăti alocațiile mărite aferente lunii august. Următoarea creștere va fi tot 20% anul viitor, două la jumătatea anului și în 2022, ca să ajungem la 100% în 2022. Începând cu 2015 toate creșterile de alocații au fost ca urmare a inițiativelor PNL”, spune Ministrul Muncii, potrivit Digi 24.

majoritatea acestor școlari și familiile lor continuă să aștepte încă indicații clare despre ceea ce îi așteaptă la reînceperea anului școlar 2020-2021, la numai câteva săptămâni de data prevăzută
majoritatea acestor școlari și familiile lor continuă să aștepte încă indicații clare despre ceea ce îi așteaptă la reînceperea anului școlar 2020-2021, la numai câteva săptămâni de data prevăzută

Ministrul Muncii, ”E ușor să promiți mai ales când ești în afara sistemului”

Violeta Alexandru a declarat că se așteaptă ca PSD să conteste la CCR faptul că alocațiile nu au fost dublate, cu toate că Guvernul Orban a susținut că nu are bani pentru o creștere semnificativă a alocațiilor sau a pensiilor. Totodată, pensiile vor fi mărite cu 14% pentru această lună, susține Ministerul Muncii.

„Dacă ajungem la CCR vom lua decizie pe acest subiect, ceea ce noi am fundamentat se bazează pe ceea ce poate suporta bugetul în acest moment. Decizia de dublare a alocațiilor peste noapte nu avea susținere în buget, ce am făcut noi a fost să respectăm decizia CCR.

Vom lua decizie în funcție de ce se va întâmpla în continuare, dar acum suntem organizați fără reproș.

Pensiile vor fi mărite pentru această lună atât la numerar cât și la card, asta e important, mai important decât deciziile populiste de a tripla peste noapte. E ușor să promiți mai ales când ești în afara sistemului.

M-am asigurat că atât pensiile mărite și alocațiile vor fi plătite la timp. Pensiile vin mărite, chiar de astăzi. Pensiile cresc cu 14%, alocațiile cu 20%”, a mai spus Violeta Alexandru.

Urmăriți Impact.ro și pe