Călin Popescu Tăriceanu lansează acuzații dure la adresa Guvernului. Ce a dezvăluit președintele ALDE despre banii pentru alocațiile copiilor

Iancu Andreea 20.08.2020, 16:50
Călin Popescu Tăriceanu lansează acuzații dure la adresa Guvernului. Ce a dezvăluit președintele ALDE despre banii pentru alocațiile copiilor

Subiectul măririi alocațiilor pentru copii a stârnit un șir de discuții între membrii partidelor aflate la putere. Astfel, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a lansat o acuzație gravă la adresa Guvernului. El consideră că există fonduri pentru dublarea alocațiilor, însă acestea sunt folosite cu alte scopuri.

Dezvăluirea lui Călin Popescu Tăriceanu despre alocațiile copiilor

Parlamentarii au votat ieri împotriva măririi cu doar 20% a alocațiilor copiilor. Astfel, Guvernul ar trebui să dubleze banii primiți de minori. Totuși, oficialii din Guvern consideră că această majorare nu poate fi posibilă deocamdată. Însă, Călin Popescu Tăriceanu consideră că este doar un pretext și că există sumele de bani necesare pentru majorare.

„Ca să fiu sigur că nu cădeți pradă propagandei Iohanniste, vă spun că votul din Parlament împotriva măririi alocațiilor copiilor cu doar 20% înseamnă că Guvernul va trebui să dubleze alocațiile așa cum prevede legea.

Stați liniștiți, sunt bani, dar îi țin dosiți pentru campanie. Uitați-vă la fondul de rezervă pe care și l-a pus Orban la rectificare: 2.000.000.000 lei! Două miliarde lei destinați cumpărării de primari de la alte partide și de voturi! Orban și-a pus în doar 9 luni mai mulți bani la fondul de rezervă decât mi-am pus eu ca prim-ministru în 4 ani”, este mesajul transmis, joi, de şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit antena3.ro.

Ministrul Finanțelor, propunere neașteptată pentru mărirea alocațiilor foto - Inquam
Ministrul Finanțelor, propunere neașteptată pentru mărirea alocațiilor
foto – Inquam

Florin Cîțu propune donarea veniturilor parlamentarilor

Ministrul de Finanțe a explicat într-un interviu exclusiv pentru digi24.ro, planul pe care guvernanții l-au luat în calcul pentru a putea majora alocațiile, dat fiind faptul că ne aflăm în plină pandemie.

În aceste condiții, în care veniturile la buget au scăzut datorită faptului că economia a fost închisă, am găsit resurse de a crește alocațiile cu 20%. În același timp au fost alocate resurse suplimentare pentru părinții care stau acasă cu copiii și am prelungit acest lucru și pe perioada vacanței. Au mai fost și alte ajutoare în această direcție.”, a spus Cîțu.

Pe de altă parte, Florin Cîțu consideră că ar fi un gest onorabil ca cei care au votat pentru dublarea alocațiilor să își doneze veniturile, astfel încât copiii să se bucure de venituri mărite.

O decizie pe care am luat-o la începutul anului, pentru că știam că vor începe cu astfel de măsuri populiste în 2020, a fost aceea de a îngheța salariile demnitarilor. Inclusiv ale parlamentarilor. Dar să știți că nu au ajuns resursele. Poate ar putea unii dintre ei să mai doneze din venituri, să putem să avem la buget mai mulți bani. Cei care au votat să facă acest efort, atunci ar fi un demers credibil”, a spus ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...