Dublă tragedie la malul mării. Doi bărbați au murit înecați în apele Mării Negre, în timp ce făceau sufundări

Ioana Constantin 09.04.2021, 16:56
Dublă tragedie la malul mării. Doi bărbați au murit înecați în apele Mării Negre, în timp ce făceau sufundări

Doi bărbați au murit înecați în apele Mării Negre, la Eforie Nord. Cei doi făceau scufundări și aveau echipamente speciale. Nimeni nu știe ce s-a întamplat cu exactitate și cum a fost posibilă o astfel de tragedie. Un localnic a fost cel care a sunat la 112  I-a văzut când au intrat în apă și apoi a început să se ingrijoreze când a observat că nu mai ies la mal.

Doi bărbați au murit înecați în apele Mării Negre

La fața locului au fost trimise mai multe forțe speciale de intervenție. O ambarcațiune RIB cu 4 scafandri, o autospecială de stingere, un smurd B, elicopterul SMURD și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță au ajuns la locul solicitarii în câteva minute. Cei doi bîrbațti au fost reperați la aproximativ 200 de metri în largul mării, acolo unde adâncimea este de 4-5 metri, chiar de echipajul elicopterului chemat la intervenție. Au fost apoi aduși la țărm cu ajutorul unei ambarcațiuni. Medicii au început imediat protocolul de resuscitare.

Doi barbati au murit inecati in apele Marii Negre
Doi barbati au murit inecati in apele Marii Negre

Mai bine de o oră au efectuat manevre cardiace, în speranța că vor reuși să îi saveze pe cei doi, însă în cele din urmă s-au văzut nevoiți să declare decesul. Potrivit autorităților, cei doi aveau 54 și respectiv 32 de ani, unul era scafandru iar celălalt geolog marin. Făceau cercetariîn cadrului unui proiect de protecție și monitorizare costieră, derulat de o firmă privată.

Potrivit unor surse din anchetă, firma fusese angajată de către Admninistrația Bazinală Apelor Dobrogea Litoral. Tânărul de 32 de ani era geolog, dar și profesor la facultatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Cazul va fi preluat de o echipă de polițisti și procurori care vor încerca să stabilească circumstanțele în care cei doi și-au pierdut viața.

Anchetatorii vor trebui să stabileasca dacă cei doi aveau voie să facă scufundări în zonă și dacă aveau pregătirea profesională pentru astfel de operațiuni. Si inspectorii de muncă s-au sesizat în acest caz. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Urmăriți Impact.ro și pe