Drulă rămâne președinte interimar USR cel puțin jumătate de an. Când va avea loc următorul Congres?

Gabriela del Pupo 15.02.2022, 12:57
Drulă rămâne președinte interimar USR cel puțin jumătate de an. Când va avea loc următorul Congres?

Cătălin Drulă va rămâne președintele interimar al USR cel puțin până în luna iunie sau chiar până în toamnă când s-ar putea organiza un Congres Național pentru alegerea unei conduceri permanente. La ultimele discuții din Biroul Național s-a hotărât ca alegerile interne să fie amânate pentru o perioadă când situația pandemică și crizele geopolitice și economice se vor fi temperat.

Drulă, președinte interimar până în vară

Decizia nu este una surpinzătoare având în vedere că deocamdată nu se întrevede un contracandidat serios pentru șefia partidului. Dan Barna a spus în repetate rânduri că deocamdată nu se gândește să se întoarcă la conducerea partidului și că actualul președinte interimar, Cătălin Drulă, are toată susținerea sa, și dacă va alege să candideze la Congres pentru a-și păstra funcția de lider al partidului.

„Am avut o discuţie în Biroul Naţional. În mod sigur vom avea congresul anul acesta. S-au conturat două opţiuni: luna iunie sau luna octombrie. Vom lua o decizie în săptămânile următoare, în funcţie şi de situaţia pandemică şi de criza internaţională care este în zona noastră. (…)

Vom alege varianta în care să avem un calendar care să fie cât mai responsabil. Cred că şi publicul s-a săturat de aceste congrese din partide. Anul trecut a fost anul congreselor pentru o parte din partide şi cred că e important să ne suprapunem corect peste agenda publică, deoarece congresele inevitabil tind să fie un moment de uitat spre intern, iar eu vreau să ne axăm pe o privire către public, către electorat, către România”, a spus Drulă, pentru RFI.

Cătălin Drulă critică proiectul de desființare SIIJ. „În această formă este o reînființare”
Cătălin Drulă critică proiectul de desființare SIIJ. „În această formă este o reînființare”

Demisii în masă, Drulă este optimist: „Avem 200 de înscrieri în partid”

Actualul lider al partidului nu este îngrijorat de cele 400 de demisii din partid care au urmat renunțării la funcția de președinte al partidului din partea lui Dacian Cioloș. Drulă spune că USR nu a fost niciodată un partid care să se confrunte cu problema lipsei de înscrieri noi.

„USR e un partid care în permanență a avut valuri de înscrieri. Chiar mă uitam pe cifre şi în ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri în partid. Evident, sunt şi oameni care pleacă, e un partid viu, cu membri reali, pe care îi uneşte o anumită motivare la un moment dat. Mie îmi pare rău pentru fiecare coleg care nu mai e alături de noi. Am venit în acest partid când eram 700 de membri şi acum suntem la zeci de mii de membri. Sunt în ultimele săptămâni undeva în zona d de de 400emisii. (…) Pentru orice partid, momentul în care este demisia preşedintelui e un act uşor traumatic, dar aşa cum am trecut peste toate momentele din istoria acestui partid, aşa vom trece şi acum”, a spus liderul USR.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...