Cătălin Drulă: „Cu PNRR-ul îşi dau cu stângul în dreptul”. Ce se întâmplă cu proiectele de infrastructură?

Gabriela del Pupo 10.02.2022, 09:56
Cătălin Drulă: „Cu PNRR-ul îşi dau cu stângul în dreptul”. Ce se întâmplă cu proiectele de infrastructură?

Cătălin Drulă avertizează asupra faptului că România riscă să piardă mare parte din fondurile din PNRR dacă nu va grăbi ritmul de implementare a proiectelor. Acesta spune că unul dintre cele mai ambițioase proiecte depuse este chiar autostrada A7 și că România riscă să piardă acei bani dacă nu va fi gata cu documentaria la timp.

Proiectul A7 în pericol avertizează fostul ministru al Transporturilor

Motivul pentru nu am putea vedea nici măcar implementarea proiectului este pentru că nu se fac demersurile pentru implementarea lui. Licitația trenează spune președintele interimar USR PLUS.

„Cu PNRR-ul îşi dau cu stângul în dreptul şi asta chiar mă îngrijorează, că ăsta nu e planul lor, e planul nostru, al României, aş vrea să ştiu că se întâmplă lucruri bune acolo. Ştiu ce am lăsat la Transporturi, spre exemplu, ştiu cum nu progresează autostrada A 7, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din toate PNRR-urile din Europa, din toate cele 27 de state membre” , a declarat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Digi 24.

PNRR înseamnă și implementarea proiectelor

Ultimii 2 miniștrii ai Transporturilor recunosc faptul că ritmul în care se mișcă autoritățile este lent și pune în pericol întregul proiect, unul, de altfel, esențial pentru infrastructura deficitară la regiunii Moldovei.

„Da, la ritmul actual de implementare este în pericol”, a spus Cătălin Drulă.

El a explicat că „o autostradă nu poţi să o cumperi de pe raft”.

Dacă licitaţia pentru autostrada A 7 pe tronsonul Focşani – Bacău nu a fost lansată, parcurgerea întregii proceduri de atribuire a contractului şi a lucrărilor pune în pericol termenele de implementare.

Chiar și Sorin Grindeanu se arăta îngrijorat de implementarea proiectului în urmă cu doar 2 zile.

„Le-am cerut să impună un ritm alert care să permită finalizarea lucrărilor chiar înainte de termenii contractuali! În martie începe oficial sezonul de construcții și nu ne mai permitem noi întârzieri în execuția lucrărilor demarate. Este obligația CNAIR să identifice problemele și să găsească soluții pentru a evita apariția blocajelor. În paralel, continuăm procesul de modificare a legislației pentru a putea debloca situațiile care intervin în derularea proiectelor și am cerut CNAIR să vină cu propuneri clare”, spunea Sorin Grindeanu pe facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...