Editorial Dan Mlădinoiu

Dramoleta Nule Djokovic

Dan Mlădinoiu 08.01.2022, 15:45
Dramoleta Nule Djokovic

Dacă mai era nevoie de un argument menit a face diferențierea dintre lipsa de echivoc a rigorii țărilor în care legile, regulile, constituțiile, ordonanțele, faptele sunt înfipte în minți și balcanismul versatil aplicat lăutărește, după ureche, acesta se numește Muppets Show-ul “Spartacus” Djokovic.

Dramoleta Nule Djokovic

Actualului număr unu mondial al tenisului i-a căzut cozorocul șepcii pe ochii minții. De aceea, nu se mai vede decât pe sine jucând la Australian Open. Pentru el, restul nu e decât un conglomerat de conspirații, ură pulverizată peste haloul personal, pizmă contagioasă.

Mai mult, dramoleta Nule Djokovic a luat dimensiunea unui conflict politic între Serbia și Australia. S-a ajuns în situația ca președintele sârb, Alexandar Vucic, alături de tenorul-tată Djokovic să acuze că țara de la Antipozi, împreună cu premierul ei, Scott Morrison, îl hărțuiește pe inocentul antivaccinist Novak. Totuși e prea mult.

Dramoleta Nule Djokovic
Dramoleta Nule Djokovic

„Un soi de Mavrocordat”

Într-un eventual lung de linie al logicii, ar urma retragerea ambasadorilor din cele două state și ruperea relațiilor diplomatice. O dispută între Commonwealth și brigandul de adevăr personificat într-un soi de Mavrocordat altoit în Serbia. Cum adică să nu performeze, la Opera din Sydney, Goran Bregovic, cu al său “Ederlez”, în locul unei filarmonici cu Simfonia nr.9 aparținându-i demodatului Beethoven? O ofensă ireparabilă.

Folosind un eufemism, tenismenul Nole a rămas încremenit în proiect. Mai întâi, a făcut greșeală de picior atunci când s-a urcat în avionul către Australian Open. Apoi, și-a mai trecut în cont o dublă greșeală la serviciul pe care-l practică: a crezut că numele, prima poziție în ATP și cele nouă trofee câștigate la Melbourne echivalează cu un petec de scutire medicală fabricată în țara natală.

Pe urmă, și-a imaginat că poate pune stop la fileul ce desparte justa lege dintre cei care au înțeles că molima a retezat aproape șase milioane de vieți și antiînțepații consideratori că meseria doamnei cu coasa nu este decât un moft de copil răzgâiat.

Premieră mondială

Dl.Djokovic este clar contraindicat la gândire. Este limpede că două mari legende ale tenisului din țara surghiunită în Pacific, octogenarii Rod Laver și Ken Rosewall, Toni Nadal, precum și titanii Rafa, „Fedexpress” nu își doresc să îl lobeze în match point cu o găselniță mustind de pizmă sau antipatie.

De fapt, primul dintre cei enumerați, venerabilul Rod, a afirmat cu franchețe: “Dacă are vreun motiv, trebuie dezvăluit. Altfel, lucrurile vor fi urâte. Vorbim de un oraș care în 2020 a stat 260 de zile în lock down”.

După părerea mea, racheta marca HEAD, cu care joacă sârbul are mai multe corzi în regulă decât circumvoluțiunile stăpânului ei. Dacă i se va permite sârbului să joace (vom afla luni), acel crocodil, ce reprezintă emblema unei firme de echipament sportiv, nu va fi îmbibat doar cu sudoare, ci cu tina provenită din morala strivită sub tenișii sportivului cu pricina. Deoarece, de când lumea, nu oricum, nu oriunde, nu oricând și nu orice este permis.

Asistăm la o premieră mondială. Pentru prima dată în istoria acestui elegant sport, la cel mai înalt nivel, din motive de boală planetară, se va servi cu alt gen de mingi noi. Opinez că  “arbitrul” de scaun în persoana premierului australian Morrison ar trebui să-i strige lui Djokovic OUT înainte de a servi. Fiindcă importanța fără merit obține considerația fără stimă.

Ar mai fi o ipoteză în cazul în care i se va face hatârul lui Nole. Toți viitorii săi adversari să refuze intrarea în teren. Astfel, ar deveni decadeținător al trofelui AO fără să joace. Conform “infracțiunii” de fair-play maculat. Poate doar așa va pricepe că un sportiv uriaș ca el trebuie să fie un permanent deținător de morală. Altfel, e NUL (E).

Urmăriți Impact.ro și pe