Dramă în familia lui Alexandru Arșinel după moartea actorului. Ce se întâmplă cu soția acestuia

Mihnea Tălău 29.10.2022, 10:35
Dramă în familia lui Alexandru Arșinel după moartea actorului. Ce se întâmplă cu soția acestuia

În ultima perioadă a vieții, îndrăgitul actor Alexandru Arșinel s-a confruntat cu câteva decizii împotriva sa pe care le-a îndurat cu mare greutate. Numai că, nici decesul său nu a adus după sine vreo schimbarea în atitudinea reprezentanților autorităților centrale sau locale față de celebrul actor.

Nu se întreprinde nimic spre memoria sa

„Pe noi nu ne-a căutat nimeni să ne întrebe ceva legat de tata în această perioadă scursă de când ne-a părăsit. Nici să ne ceară iertare, nici să ne întrebe despre una sau alta. Absolut nimic!

Nu știm la ora asta dacă cineva din țară asta, vreo autoritate, ia în calcul să pună numele tatălui pe vreo instituție de cultură sau să organizeze vreun festival în memoria sa. Nu că am avea ceva împotrivă!”, a precizat mezinul familiei, Cristian Arșinel pentru playtech.ro.

El spune că nici autoritățile orașului natal al actorului, Dolhasca, nu au dat până acum vreun semn de viață în acest sens.
„Nu am discutat niciodată cu tata pe așa ceva. Nu ne-a lăsat niciodată intenția cum că și-ar fi dorit ca amintirea numelui său să fie celebrată și în asemenea manieră. Se referea, când și când, la anumite spectacole de-ale sale, dar nimic altceva!”, a adăugat Cristian Arșinel.

Ultima dorință a lui Alexandru Arșinel. Ce spunea actorul despre ziua morții
 

Soția este departe de a accepta despărțirea

Despărțirea de Alexandru Arșinel este departe de a fi acceptată de cea care i-a fost soție timp de 55 de ani, Marilena Arșinel.

„Mama e încă departe de a accepta despărțirea. Strigă noaptea după el și acum! Nu ne spune prea multe, dar noi știm că se chinuie fără prezența tatei! Încercăm să-i alinăm durerea cum știm și noi mai bine!”, a adăugat Cristian Arșinel.

Între cei doi soți a fost o legătură atât de puternică încât ultima rugăciune conștientă a regretatului Alexandru Arșinel înainte de a muri a fost legată de cea care i-a fost parteneră de viață. Actorul l-a rugat pe Dumnezeu să aibă grijă de soția sa, după moartea sa.

„Te rog, ajută-mă ca Marilena să se simtă mai bine. Mă închin în fața ta, în fiecare zi. Las-o pe Marilena să se simtă mai bine!”, a sunat ruga sa fierbinte, bineștiind că soția sa va continua să-și ducă ultimii ani de viață într-un scaun cu rotile după ce a căzut cu ani în urmă și s-a lovit la cap, exact pe scara blocului unde locuiau împreună.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...