Draga Olteanu Matei, în stare gravă la spital. Ce se întâmplă cu îndrăgita artistă

Iancu Andreea 13.11.2020, 20:09
Draga Olteanu Matei, în stare gravă la spital. Ce se întâmplă cu îndrăgita artistă

Una dintre marile actrițe ale teatrului românesc, Draga Olteanu Matei, trece prin momente cumplite. Marea doamnă a teatrului se află în stare gravă la spital. Îndrăgita actriță se confruntă cu probleme grave de sănătate.

Cum a ajuns Draga Olteanu Matei, în stare gravă la spital

A bucurat mulți pasionați de teatru cu fiecare reprezentație, însă astăzi, cea care reușea mereu să aducă bucurie în sufletul românilor se luptă pentru viață. Draga Olteanu Matei a ajuns în această seară, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași. Actrița trece prin clipe dificile din pricina unor afecțiuni grave de sănătate.

Se pare că Draga Olteanu Matei este în comă, potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași. Starea atât de gravă a artistei ar fi cauză de o hemoragie digestivă severă. Rămâne de văzut ce spun medicii în privința evoluției stării de sănătate a actriței.

Draga Olteanu Matei, în comă, la Spitalul
Draga Olteanu Matei, în comă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași

Artista a împlinit luna trecută vârsta de 87 de ani

Doamna Draga Olteanu Matei a jucat pe scena Teatrului Național, aducând zâmbetul pe buze celor care au îndrăgit comedia. Chiar și la 87 de ani, actrița reușește să își păstreze simțul umorului, după cum aveam să descoperim în urma unui interviu pentru TVR 2. Doamna comediei românești a mărturisit că nu își dorește să rămână în amintirea publicului cu chipul peste care a trecut timpul. Draga Olteanu Matei vrea să fie amintită așa cum era odinioară, când juca cu foc pe scenă.

„Nu trebuie să plângem. Cine ajunge la capăt scapă, deși ne dorim să mai fie ceva. E prea frumosă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele… M-am rugat lui Dumnezeu: dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă. Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viața foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți…

La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au imbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat….acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, spunea Draga Olteanu Matei într-o întâlnire cu Irina Păcurariu, realizatoarea de la TVR 2.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...