Cum arată Draga Olteanu Matei la 87 de ani. Secretul din viața privată pe care puțini îl știau despre marea artistă

Iancu Andreea 05.08.2020, 19:55

Draga Olteanu Matei este una dintre actrițele de aur ale României. Doamna comediei a bucurat publicul cu piesele de teatru în care a jucat, dar și cu filmele și aparițiile din televiziune. Totuși, ajunsă la o vârstă venerabilă, actrița nu mai este la fel de vioaie ca altădată. Este însă de admirat longevitatea sa. Draga Olteanu a împărtășit secretul unei vieți de 87 de ani.

Cum arată, la 87 ani, Draga Olteanu Matei

Personajele precum Veta a lui Nea Mărin, Chirița sau duo-ul făcut alături de Marin Moraru vor rămâne în sufletul nostalgicilor. Draga Olteanu Matei a reușit să aibă reprezentații remarcabile și să devină una dintre cele mai îndrăgite actrițe din România.

Chiar și așa, viața sa a fost una demnă de un scenariu de film. Într-o postare din mediul online, omul de televiziune Irina Păcurariu, povestește câteva dintre istorisirile actriței. Prezentatoarea de la TVR 2 a avut parte de un interviu de excepție alături de actriță și a aflat mai multe detalii picante din viața sa.

A fost exmatriculată împreună cu Amza Pellea din facultate pentru un an. De ce? Răspunsul “oficial” e că-i plăceau prăjiturile și chiulea cu Amza din dragoste pentru ele.

Totuși, sănătatea actriței este una ce nu mai poate suporta astfel de bucurii. Deși obișnuia să savureze mâncarea, dar și tutunul, Draga Olteanu arată acum total schimbată.

Obișnuia să fumeze foarte mult Foto - Facebook
Obișnuia să fumeze foarte mult
Foto – Facebook

Actrița avea un obicei inedit în tinerețe

A slăbit mult, dar ochii săi au rămas la fel de vii. La 87 de ani, Draga Olteanu Matei pare să respecte cu sfințenie un obicei pe care îl are încă din tinerețe și care este benefic în această perioadă a pandemiei.

Doamna Draga are 87 de ani, se mișcă mai puțin vioi decât o făcea, e cum o vedeți, croită parcă din pergament, dar ochii, vocea, replica sunt intacte. Se ține deja de ani buni departe de lume, și salutul ei, “Considerați-vă pupați!”, fără îmbrațișări suplimentare, e același de 45 de ani.

Totodată, actrița pare să fi renunțat la un alt obicei pe care îl avea în urmă cu decenii. În cadrul interviului pentru TVR, Draga a mărturisit că obișnuia să fumeze foarte mult.

Poza cu țigara(a fumat 5 pachete/zi timp de decenii) e unica păstrată de Draga din studenție.
– O vrei, m-a întrebat repede.
– Normal, dar de ce?
– N-am copii, cui s-o las?! La tine va sta mai bine.

Și e pe raft, în ramă acum, cu iubire, recunoștință și marea neputință de a nu putea schimba nimic din ce e scris.

Despre toate și multe în plus, în sezonul de toamnă, la Reţeaua de idoli, TVR2.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...