Dovada că Ion Țiriac nici nu mai ştie ce avere are. Cum au fost uitate ani de zile nişte maşini de lux într-un garaj

Andrei Cezar 29.11.2021, 13:52

Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români. Are o avere de 7,2 miliarde de lei, cu 1,2 miliarde de lei mai mult față de anul trecut, potrivit Forbes. Nu e de mirare astfel că omul de afaceri mai pierde din când în când șirul banilor. El a povestit cum a uitat de existența unor mașini de lux din colecția sa lăsându-le zacă în garaj ani în șir.

Ion Țiriac, în Top 3 Forbes

Fostul mare tenismen rămâne și anul acesta unui dintre cei mai bogați români. Averea de 7,2 miliarde de lei îl plasează pe locul 3 în topul celor mai înstăriți români. Pe primul loc se află Daniel Dineș, cu o avere de 22.2 miliarde de lei, urmat fiind de frații Pavăl (8.9 miliarde de lei).

În timpul pandemiei, profitul lui Ion Țiriac a crescut considerabil. Numai anul trecut, averea lui s-a majorat cu 1,2 miliarde de lei. De altfel, Țiriac e singurul om de afaceri din lumea sportului aflat în top 10 cei mai bogați români. Pe lângă sport, el mai are afaceri în domeniul imobiliarelor și al automobilelor.

Într-un interviu acordat recent, Ion Țiriac a povestit cum a uitat doi bolizi de lux, marca Ferrari, într-un garaj din Germania, timp de 10 ani.

Eram la Monte Carlo, la Formula 1, unde discutam cu Stefano Casiraghi, soțul lui Caroline de Monaco. Ferrari ieșise cu faimosul model F40. Cumpărasem un exemplar, iar el îmi spune că și l-a vândut pe al lui cu 1,2 milioane de dolari.

Eu i-am zis că nu-l dau pe-al meu, ba chiar îmi mai iau unul, ceea ce am și făcut după vreo două luni. Și pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen.

După vreo zece ani, mă sună ăia: „Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?”. Uitasem de ele! Eu am avut treabă toată viața mea, domnule, înțelegeți? De dimineață până seara ca jucător, mai rău ca antrenor și mai rău ca manager.

Ulterior, omul de afaceri a vândut cele două bijuterii cu jumătate din prețul de achiziție.

Vă dați seama că după 10 ani de zile, ținând o mașină într-un garaj, automat trebuie să îi dai motorul jos, să începi să îl refaci, și le-am vândut într-o clipită cam cu jumătate din banii pe care îi dădusem pe ele”, a mai spus Țiriac, la gsp.ro.

Dovada ca Ion Tiriac nici nu mai stie ce avere are. Cum au fost uitate ani de zile niste masini de lux intr-un garaj

Țiriac: ”Sunt unic în lume”

Ion Țiriac deține cea mai mare colecție de mașini din România, numărând nu mai puțin de 420 de exemplare. Cele mai multe mașini sunt din gama Rolls-Royce, aproximativ 40. Colecția lui Ion Țiriac este singură colecție privată din lume care include toate generațiile de Rolls Royce Phantom.

Sunt unic în lume, am colecția de Phantom, unu, doi, trei și patru. Din Phantom IV au fost făcute numai 18, care au fost vândute numai curților regale… Regina Angliei are două, Juan Carlos are trei, chiar l-am rugat să vândă și el, dar mi-a spus că nu poate pentru că aparțin Curții. Până și Saddam avea una! Eu cunosc numai două mașini care sunt în afară de astea, eu le am pe amândouă” , a spus Țiriac într-un alt interviu.

Printre cele mai scumpe mașini din colecția omului de afaceri se numără:

  • Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss – 3,5 milioane de euro
  • Ferrari LaFerrari – 2 milioane de euro
  • Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A – 1,5 milioane de euro
  • Rolls Royce Phantom IV Coachwork by Hooper – 1,5 milioane de euro
Urmăriți Impact.ro și pe