Mod nou de expunere pentru mașinile din Țiriac Collection. Vor putea fi văzute și de pe DN1

Bogdan Bârliga 29.11.2021, 12:21
Mod nou de expunere pentru mașinile din Țiriac Collection. Vor putea fi văzute și de pe DN1

Mașinile din cadrul expoziției Țiriac Collection vor fi expuse într-un mod inedit și vor putea fi admirate de pasionați chiar și atunci când vor circula pe DN1.

În spațiul exterior a fost amplasat o construcție din sticlă unde vor fi expuse cele mai rare autoturisme din colecția omului de afaceri Ion Țiriac.

O nouă zonă de expunere la Țiriac Collection

Noua zona de expunere din cadrul Tiriac Collection reprezinta o oportunitate interesantă pentru pasionatii domeniului auto de a admira o serie de mașini de excepție.

Construcția din sticlă asigură vizibilitatea tuturor detaliilor si unghiurilor exterioare ale autoturismelor selectate pentru acest nou mod de expunere.

Periodic va fi expus cate un exemplar deosebit din galeria Tiriac Collection, automobilele urmand sa fie selectate in functie de importanta istorica si povestea acestora.

Primul model expus deja este un Auburn 852 Speedster Boattail fabricat in anul 1936. Acest autotursim aducea prin designul său o noutate în lumea auto și anume o parte posterioară fluidă care evocă spatele unei ambarcațiuni (Boat tail).

Mod nou de expunere pentru mașinile din Țiriac Collection. Vor putea fi văzute și de pe DN1
Auburn 852 Speedster Boattail expus la Țiriac Collection

Auburn 852 Speedster Boattail putea fi comandat cu un motor în opt cilindri supraalimentat cu o putere de 150 CP. Mașina putea să atingă o viteză de top de aproximativ 160 km/h.

Exemplarul prezentat de Tiriac Collection este o replica din anul 1970 a versiunii Auburn 852 Speedster Supercharged din 1936, ultimul an de productie al modelului original. Este construit pe o platforma Ford si dispune de un motor V8 de origine Ford.

Ce mașini putem să vedem la Tiriac Collection

În galeria interioară sunt expuse permanent  170 de modele definitorii pentru industria auto, de la momentele sale incipiente și până în prezent.

Printre mașinile expuse sunt și exemplare folosite de mari personalități, ediții din serii limitate sau mașini super-performante, evidențiind cele mai recente tendințe în materie de tehnologie auto.

În luna septembrie a acestui an colecția de mașini a fostului tenismen Ion Țiriac a fost extinsă cu un exemplar Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition și cu un Mercedes-AMG GT Black Series.

Anul trecut a fost introdus în Țiriac Collection un exemplar Ferrari Monza SP2. Acest model face parte din seria Icona și doar 499 de unități au fost produse din această gamă. Supercar-ul are un motor V12 de 6.5 litri care dezvoltă 810 CP.

Și fanii Mercedes au ce să vadă la Țiriac Collection: cel mai recent model introdus în colecție este Maybach S650 Cabriolet produs doar într-o serie limitată de 300 de unități.

Ion Țiriac a adus în colecție și foarte multe modele exclusiviste produse de Rolls-Royce. Cei pasionați de această marcă pot să vadă un Phantom I din 1927 sau Rolls Royce Phantom III Touring Limousine by Freestone & Webb fabricat în 1937.

Urmăriți Impact.ro și pe
Bogdan Bârliga
Este editorul coordonator al secției Auto de pe Impact.ro. A început să lucreze în presă din anul 2002 și a experimentat mai multe domenii de activitate ( politic, social, economic) până...