Două tinere în uniforme de paramedici, distracție într-o ambulanță. Cum au putut să se filmeze. Au fost criticate dur

Ana Anitoiu, Camelia Moldoveanu 25.08.2021, 20:06
Două tinere în uniforme de paramedici, distracție într-o ambulanță. Cum au putut să se filmeze. Au fost criticate dur

Două tinere în uniforme de paramedici s-au distrat pe cinste într-o ambulanță și s-au filmat. După ce imaginile video au ajuns pe internet, ele au fost criticate dur, în timp ce alți internauți le-au luat apărarea.

Cum s-au filmat cele două tinere în uniforme de paramedici

Rhianna Higgins, în vârstă de 25 de ani, colega ei, Hattie Proctor, și-au petrecut o pauză din timpul serviciului dansând într-o ambulanță din Yorkshire, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Prima dintre ele a publicat videoclipul pe TikTok alături de descrierea: ”Puțin dans în pauză”, alături de hashtag-urile ”999 (numărul american de urgență, n.r.)”, ”uniformă” și ”urgență”.

Ce critici dure au atras cele două tinere

Potrivit Daily Mail, clipul, ce a fost vizionat de peste 250.000 de ori, a împărțit internetul în două. Unii dintre cei care l-au văzut au comentat că tinerele au afișat un comportament iresponsabil și neprofesionist, iar alții le-au luat apărarea.

”Și oamenii se întreabă de ce durează trei ore pentru ca o ambulanță să apară”, ”Acum știu de ce bunica mea nu a supraviețuit”, ”N-ar trebui să vă ocupați cu salvarea unor vieți?” și ”Wow, să ne ferească Dumnezeu să sunăm la ambulanță când echipajele se gândesc doar la TikTok”, au fost unele dintre comentarii.

”Minunat clip. Au precizat clar că erau în pauză! Probabil încercând să se relaxeze după ce au salvat o viață”, ”Erau în pauză, nu le putem învinovăți” și ”Le-a luat 8 minut să îl preia pe tatăl meu și să-i salveze viața de opt ori. Respect uriaș pentru serviciile de ambulanță”, au fost câteva dintre comentariile din cealaltă tabără.

Niciuna dintre tinerele care apar în clipul buclucaș de pe aplicația TikTok n-au comentat după valul de reacții pe care l-au stârnit. În alte clipuri pe care Rhianna Higgins le-a publicat pe rețelele de socializare apar și alți colegi ai ei dansând cu ambulanțe în spatele lor.

Serviciul de ambulanță YAS (Yorkshire Ambulance Service) la care sunt angajate cele două tinere încă nu a transmis un punct de vedere cu privire la acest incident. Însă, politica sa referitoare la felul în care angajații săi pot folosi rețelele de socializare este următoarea:

”Niciodată nu va fi permis ca folosirea rețelelor de socializare să primeze pentru angajați. Tratarea pacienților și responsabilitățile pe care le au vor fi întotdeauna prioritare.

Dacă un angajat se prezintă ca reprezentant al YAS acesta trebuie să se asigure că profilul lor și conținutul sunt în conformitate cu modul în care YAS s-ar aștepta ca ei să se prezinte la locul de muncă”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...