Dosarul spălării Porții Sărutului cu apă, redeschis. Fostul primar din Târgu Jiu, reținut de procurori, ce acuzații i se aduc

Badea Violeta 28.11.2022, 23:34
Dosarul spălării Porții Sărutului cu apă, redeschis. Fostul primar din Târgu Jiu, reținut de procurori, ce acuzații i se aduc

Fostul primar din Târgu Jiu a fost reținut de procurori luni, pe data de 28 noiembrie, în dosarul privind spălarea cu jet de apă sub presiune a Porții Sărutului, Mesei Tăcerii și Aleii Scaunelor, capodopere ale lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu. Iată ce acuzații i se aduc fostului edil!

Fostul primar din Târgu Jiu a fost reţinut pentru 24 de ore

Fostul primar din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost reţinut luni, 28 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă într-un dosar din anul 2013 și anume spălarea Porții Sărutului și a altor opere ale lui Constantin Brâncuși cu jet de apă.

Vestea a fost confirmată și de către Narcis Daju, reprezentant al Asociației Grupul de Acțiune în Interes Public, pe pagina sa oficială de Facebook.

În decursul celor 9 ani de zile, dosarul a fost clasat de mai multe ori, însă a fost redeschis de curând. Procurorii ar fi dat patru ordonanțe de clasare, toate fiind contestate la Judecătoria Târgu Jiu, care a returnat dosarul pentru continuarea anchetei, a precizat jurnalistul.

„Dosarul a fost deschis în 2013, procurorii au dat până acum patru ordonanțe de clasare și le-am contestat pe toate, cu succes, prin Asociatia Grupul de Actiune in Interes Public.

De patru ori, Judecătoria Târgu Jiu a hotărât că ordonanțele de clasare sunt ILEGALE și a returnat dosarul pentru continuarea cercetărilor.

În acesti 9 ani, în care toata lumea a uitat de crima din 2013, am luptat să se faca dreptate pentru Brâncuși, cu atât mai mult cu cât nici actualul primar, și nici echipa lui n-au înțeles că Ansamblul Brâncuși are nevoie de specialiști care să se ocupe de monitorizarea, întreținerea, restaurarea și punerea lui în valoare, și nu de niște amatori care s-au aciuiat politic pe la Centrul Brancusi doar pentru că partidele nu le-au gasit loc de muncă în alta parte.”,  a fost doar o parte din mesajul lui Narcis Daju.

Citește și Operele lui Brâncuși scot bani și din amenzi. Tinerii din Târgu Jiu nu se pot abține, suma e uriașă!

Florin Carciumaru 1
Florin Carciumaru 1

Florin Cârciumaru ar fi grav bolnav

Fostul edil va fi prezentat, din nou, marți la audieri, la Parchetul Județean Gorj. Conform celor de la Impact în Gorj, acesta ar fi grav bolnav. Precizăm că Florin Cârciumaru a fost primar al municipiului Târgu Jiu între anii 2000 şi 2016.

Acesta a fost succedat de Marcel Laurențiu Romanescu, cel care ocupă și în prezent funcția de primar al acestui oraș. În anul 2016, Florin Cârciumaru a fost ales senator. Acesta este și membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Portugheză, Republica Arabă Egipt și Regatul Spaniei.

Citește și Brâncuși face valuri la New York în 2022: lucrarea vândută cu 6,3 milioane de dolari!

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...