Dosar penal pentru Ministrul Sportului. De ce ar fi ascuns Eduard Novak BMW-ul instituției

Ana Anitoiu 21.11.2022, 14:17
Dosar penal pentru Ministrul Sportului. De ce ar fi ascuns Eduard Novak BMW-ul instituției

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a ales cu un dosar penal. Oficialul ar fi ascuns în urmă cu un an BMW-ul instituției într-un garaj, după ce l-ar fi avariat în trafic, într-o încercare de a scăpa basma curată, în contextul în care ar fi încălcat legea.

Motivul pentru care ministrul Sportului ar fi ascuns BMW-ul instituției

Potrivit Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST), Eduard Novak ar fi ascuns BMW-ul avariat al Ministerului Sportului astfel încât să nu se afle că el nu ar fi avut voie să se afle la volanul automobilului, deoarece acesta nu era adaptat pentru handicapul său.

„Ministrul Novak Carol-Eduard nu deține un permis de conducere special și conduce ilegal, deși ar trebui să conducă numai autovehicule adaptate condiției sale, fiind încadrat în grad grav de handicap.

Orice conducător auto știe că nu poți conduce dacă ai proteză la piciorul drept, în astfel de cazuri mașina trebuie modificată și omologată, sunt mutate comenzile de picior la mână, iar permisul de conducere este unul special”, a transmis SNST.

Ministrul care va fi dat afara din Guvern
Eduard Novak. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dosar penal pentru Eduard Novak

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție Secția de urmărire penală și criminalistică i-a deschis un dosar penal ministrului Sportului, Eduard Novak, în urma sesizării organelor de urmărire penală a faptelor acestuia din data de 13 iunie 2021.

„În prezentul dosar penal se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 din Codul penal, de încredințare a unui vehicul unei persoane fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 3 din Codul penal şi de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art.297 alin. 1 din Codul penal”, a mai transmis SNST.

BMW-ul Ministerului Sportului nu ar fi modificat și omologat conform Ordinul MTCT nr.2132/2005 – ANEXA Nr. 9: LISTA cu modificările speciale aduse autovehiculelor în scopul conducerii de către persoanele cu handicap. În plus, niciuna dintre mașinile pe care le conduce Eduard Novak nu ar fi adaptată conform legii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...