Dosar penal pentru doi bărbați din Iași. Au fost prinși cu peste 15 kilograme de artificii și pocnitori

Elena Avramescu 29.12.2021, 16:55
Dosar penal pentru doi bărbați din Iași. Au fost prinși cu peste 15 kilograme de artificii și pocnitori

Doi bărbați din Iași s-au ales cu dosare penale după ce au efectuat operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Astfel că oamenii legii i-au prins pe cei doi cu peste 15 kilograme de artificii și pocnitori, fiind considerată o captură-record în acest an. Înafară de aceștia, alți ieșeni s-au ales cu amenzi usturătoare în ultimele zile, după controalele efectuate de polițiști.

Doi bărbați din Iași, prinși cu peste 15 kilograme de artificii și pocnitori

Între 25 și 27 decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost chemați să intervină la peste 300 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru situații de urgență 112. Astfel, au fost date mai mult de 300 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate 101 infracțiuni.

În zilele de Crăciun, polițiștii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 15 acțiuni și s-a intervenit la 345 de incidente, dintre care 305 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 101 infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate au fost date 322 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 152.526 de lei.

Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 37 de permise și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare, au declarat, în cursul zilei de ieri, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași, potrivit BZI.

Doi barbati din Iasi, prinsi cu peste 15 kilograme de artificii si pocnitori
Artificii si pocnitori

Polițiștii din Iași au mai menționat că, pe data de 27 decembrie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au prins doi bărbați, de 36 și 43 de ani, în timp ce aveau la ei articole pirotehnice fără drept.

În cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Astfel, au fost ridicate în vederea indisponibilizării peste 15 kilograme de articole pirotehnice, au spus reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

În urmă cu câteva zile, în Piața „Alexandru cel Bun”, reporterii BZI au întrebat mai mulți vânzători dacă au petarde sau dacă știu persoane care comercializează astfel de materiale pirotehnice. Imediat după au fost direcționați către un bărbat îmbrăcat într-o geacă lungă, de culoare neagră, care stătea ascuns în spatele unei tarabe pline cu crengi de brad și de vâsc, având marfa ascunsă în geacă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...