Un pilot de off road, fost campion național, a murit după ce maşina sa a fost luată de apă. Acesta concura la raliul de la Slănic Moldova

Ana Anitoiu 19.06.2021, 22:11
Un pilot de off road, fost campion național, a murit după ce maşina sa a fost luată de apă. Acesta concura la raliul de la Slănic Moldova

Un pilot de off road, fost campion național, a murit în timp ce concura la raliul de la Slănic Moldova, după ce maşina sa a fost luată de apă. Federaţia Română de Automobilism Sportiv a făcut anunțul sâmbătă seară și a precizat că a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele tragediei.

Ce a dus la decesul pilotului de off road, fost campion național

Potrivit Federației Române de Automobilism Sportiv, pilotul care a murit este fostul campion național Adrian Cernea. El a decedat după ce mașina lui a fost luată de viitură, la trecerea râului Oituz, între Breţcu, judeţul Covasna, şi Poiana Sărată, judeţul Bacău. Pentru salvarea lui au intervenit atât echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU. Copilotul său a supraviețuit și a fost transportat la spital.

”Cu durere în suflet anunţăm faptul că pilotul de off road, fost campion naţional, Adrian Cernea, a decedat astăzi, în timpul unei etape naţionale de off road, care are loc la Slănic Moldova. Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Alex Tache a fost salvat în ultima clipă, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform membrilor Comisiei Naţionale de Off Road, prezenţi la Slănic Moldova. Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos.”, a transmis Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

Un pilot de off road, fost campion national, a murit dupa ce masina sa a fost luata de apa
Pilotul Adrian Cernea

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă

În urma incidentului tragic, competiția a fost întreruptă imediat. Federaţia Română de Automobilism Sportiv a anunțat că a deschis o anchetă pentru a se stabili circumstanțele exacte ce au dus la decesul pilotului Adrian Cernea.

”Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Membri ai Comisiei de Off Road au informat familiile imediat după ce s-a aflat de momentul viiturii şi s-a păstrat legătură în permanenţă”, a adăugat Federaţia.

Totodată, în comunicatul transmis, Federația a menționat că președintele acesteia, Norris Măgeanu, și vicepreședintele Cătălin Nicolescu, șef al Comisiei de Securitate, au pornit spre Slănic Moldova.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI