Donald Trump face scandal după întâlnirea Biden-Putin. ”Noi nu ne-am ales cu nimic”

Stan Filon 17.06.2021, 14:39
Donald Trump face scandal după întâlnirea Biden-Putin. ”Noi nu ne-am ales cu nimic”

Donal Trump dă de pământ cu administrația Biden, după summitul de la Geneva. Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii s-a dezlănțuit în direct la TV și a spus că America nu a obținut nimic din această întâlnire, iar cea care a avut doar de câștigat a fost Rusia.

Donald Trump face scandal după summitul Biden-Putin

Fostul președinte Donal Trump a concluzionat pe scurt summitul de la Geneva dintre Joe Biden și Vladimir Putin spunând că ”a fost o zi bună pentru Rusia”. Trump a spus că Rusia a obținut multe lucruri în urma întâlnirii, pe când SUA a plecat cu mâna goală.

”Nu am obţinut ceva. Am oferit o scenă foarte mare Rusiei şi nu am obţinut nimic” , a declarat Trump la Fox News.
În primul rând Trump critică faptul că Joe Biden a dat undă verde conductei Nord Stream 2, fără să obţină ceva în schimb. ”SUA considera până recent Nord Stream 2 un proiect care prezintă riscuri de securitate şi subminează interesele NATO prin privarea Ucrainei de veniturile cheie.

Donald Trump face scandal dupa summitul Biden-Putin
Donald Trump face scandal dupa summitul Biden-Putin

Fostul președinte al SUA a spus că ”a fost o zi bună pentru Rusia”

Pe timpului mandatului lui Donald Trump, proiectul Nord Stream 2 a fost aprig criticat şi SUA a impus sancţiuni companiilor implicate în construcţia ei. Acum, administraţia Biden a anunţat chiar de luna trecută că a renunţat la sancţiuni împotriva companiei din Rusia, cu sediul în Elveţia, Nord Stream 2 AG, care supraveghează construcţia unei conducte de gaze naturale care să conecteze Rusia şi Germania.

”A continua şi a impune sancţiuni acum, cred, ar fi contraproductiv” , a anunțat Biden în mass-media. Trump, care a impus sancţiunile proiectului a explicat la Fox News că a fost foarte direct cu cancelarul german Angela Merkel în perioada în care era preşedinte.

”M-am dus în Germania şi am spus: Ascultă, vă protejăm cu NATO la un cost foarte scăzut …. de ţara careia îi plătiţi miliarde de dolari. Cum vine asta?”. Fostul preşedinte a continuat să susţină în interviu că naţiunile europene ”păcăles” SUA în comerţ. ”Cred că a fost o zi bună pentru Rusia. Nu cred că am scos ceva din asta”, a concluzionat Trump Summitul dintre Putin şi Biden.