Donald Trump, alături de Franța după atacul sângeros care a șocat planeta: „America este alături de cel mai vechi aliat al nostru în această luptă”

Stan Filon 30.10.2020, 08:53
Donald Trump, alături de Franța după atacul sângeros care a șocat planeta: „America este alături de cel mai vechi aliat al nostru în această luptă”

Atacul terorist din Franța a îngrozit întreaga lume, după ce un islamist a ucis trei persoane într-o biserică din orașul Nisa. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a vorbit despre atacul sângeros și și-a exprimat joi solidaritatea cu Franţa, denunţând „atacurile teroriste” inacceptabile.

Donald Trump a transmis un mesaj de solidaritate poporului francez, după atacul terorist din Nisa

”Inimile noastre sunt alături de francezi. America este alături de cel mai vechi aliat al nostru în această luptă. Aceste atacuri ale teroriştilor islamişti trebuie să înceteze imediat. Nicio ţară, indiferent dacă e Franţa sau alta, nu mai poate să le tolereze”, a adăugat preşedintele american pe Twitter.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat la rândul său „cu fermitate atacul odios”, potrivit purtătorului său de cuvânt, Stéphane Dujarric. ”El reafirmă solidaritatea Naţiunilor Unite cu populaţia şi guvernul Franţei în această provocare”, a adăugat el în conferinţa sa de presă zilnică.

Donald Trump, mesaj de solidaritate cu poporul francez
Donald Trump, mesaj de solidaritate cu poporul francez

”Nu ascultaţi vocile care încearcă să alimenteze neîncrederea”

Franța a fost ținta mai multor atacuri teroriste comise în ultima perioadă. La două săptămâni după decapitarea unui profesor în regiunea pariziană de un islamist rus cecen, joi alte trei persoane au fost înjunghiate mortal într-o biserică din Nisa de un migrant tunisian în vârstă de 21 de ani. O femeie a fost chiar decapitată.

Islamistul a ajuns în Europa pe insula Lampedusa la sfârşitul lunii septembrie, iar în Franţa a ajuns chiar la începutul lunii octombrie, potrivit unor surse apropiate de acest dosar.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a lansat joi un ”mesaj de pace lumii musulmane”, subliniind că Franţa este ”ţara toleranţei, nu a dispreţului sau respingerii”, chiar după atacul terorist din biserică, transmite AFP, conform agerpres.ro.

Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate, după atentatul soldat cu trei morți

”Nu ascultaţi vocile care încearcă să alimenteze neîncrederea. Să nu ne lăsăm prinşi în extremismele unei minorităţi de manipulatori”, a spus Le Drian în Adunarea Naţională.

Franţa a ridicat nivelul alertei de securitate pentru întreg teritoriul la cel mai ridicat, „urgenţă atentat”, după atacul de la Nisa, a anunţat joi prim-ministrul Jean Castex, relatează AFP, EFE şi Reuters citate de Agerpres.

El este instituit imediat după un atentat sau dacă un grup terorist identificat şi nelocalizat intră în acţiune. Acest nivel este instituit pentru o durată limită, pe durata gestionării crizei. Nivelul „urgenţă atentat” permite în special asigurarea mobilizării excepţionale a mijloacelor de răspuns, dar şi difuzarea informaţiilor susceptibile să-i protejeze pe cetăţeni într-o situaţie de criză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...