Domeniile cu cele mai mari salarii din Europa. Angajații care câștigă cei mai mulți bani

Daria Petrescu 04.08.2020, 20:59
Domeniile cu cele mai mari salarii din Europa. Angajații care câștigă cei mai mulți bani

Peste tot în Europa, salariul angajatului se obține în funcție de postul pe care acesta îl ocupă. Există domenii care oferă un salariu mai mare și altele destul de mici. Potrivit unui portal international de comparații salariale, s-a aflat care este sectorul de top cu cel mai bun salariu mediu. Iată ce angajați câștigă cei mai mulți bani, după cum spune portalul Paylab.

Topul domeniilor cu cele mai bune salarii din Europa

Paylab este unul dintre cele mai importante portaluri internaționale de comparații salariale. Paylab a realizat un clasament al domeniilor cu cele mai mari salarii în care merită să lucrezi, pentru mai mult de 500 de locuri de muncă obținute de la peste 454.000 de respondenți. Aceștia lucrează în diferite domenii de activitate. Vorbim aici atât despre locurile de muncă necalificate cât și cele calificate.

Astfel că, IT&C rămâne Sectorul de top cu cel mai bun salariu mediu. Aici vorbim despre tehnologia informației, programarea calculatoarelor, telecomunicațiile și media. Se vede clar că tehnologia a evoluat semnificativ în ultimii ani, astfel că, informația modern este cea în jurul căreia se învârt cei mai mulți bani. De asemenea, angajații acestor firme aduc cei mai mulți bani. Potrivit studiului, cea mai dorită poziție este cea de manager IT. Însă, pentru a obține astfel de poziție, trebuie să depui ceva efort. Profesioniștii din domeniul tehnic sunt căutați de către angajatorii din Europa. Această zonă rămâne una progresivă, care continua să aducă beneficii.

Un alt domeniu important este cel în care companiile furnizează produse de bază pentru gospodării, companii și instituții. Este vorba despre electricitate, gaz, apă, căldură, abur, aer condiționat și altele.

Construcțiile și imobiliarele se află pe locul al patrulea
Construcțiile și imobiliarele se află pe locul al patrulea

Serviciile financiare și de asigurări sunt de asemenea importante și se află pe locul al treilea. Banii și garanțiile reprezintă un sector lucrativ de venituri și oferă angajaților.

Construcțiile și imobiliarele se află pe locul al patrulea. Acest sector este ocupat de construcția, cumpărarea, vânzarea, închirierea de apartamente. De asemenea,  construcția de noi clădiri, apartamente și birouri și servicii imobiliare asociate acestor activități. Este unul dintre cele mai căutate sectoare din Europa.

Domenii în care se câștigă cel mai bine în Europa sunt:

Informații și comunicare

Furnizare de electricitate, gaz, apă, administrarea deșeurilor

Activități financiare și de asigurare

Producție

Agricultură, silvicultură și pescuit

Administrație de stat, administrație publică și locală

Transporturi, depozitare, poștă

Sănătate și asistență socială

Educație

Servicii administrative și de asistență

Comerț

Ospitalitate și alimentație

Construcții și imobiliare

Activități profesionale, științifice și tehnice

Urmăriți Impact.ro și pe