Doliu uriaș în lumea influencerilor. A murit la doar 33 de ani, care a fost cauza decesului

Stan Filon 01.09.2023, 08:45

O celebră influenceriță din Brazilia a murit la vârsta de 33 de ani! Larissa Borges avea mii de fani în mediul online, care îi urmăreau sfaturile în materie de fitness. Tânăra era absolventă a facultății de Educație Fizică și Sport și își crease o comunitate importantă pe Internet.

Doliu uriaș în lumea influencerilor

Așadar, este doliu în lumea influencerilor, după moartea total neașteptată a creatoarei de conținut din Brazilia Larissa Borges. Tânăra în vârstă de 33 de ani a murit luni, după ce a suferit un dublu stop cardiac din cauze necunoscute.

„Durerea de a pierde pe cineva atât de tânăr, de doar 33 de ani și atât de amabil, este copleșitoare”, au scris rudele îndoliate pe Instagram. „Inimile noastre sunt frânte, iar dorul pe care îl vom simți este de nedescris.” Ei au adăugat că Borges „a luptat cu curaj” pentru viața ei. Citește și Influencer celebru, în comă după o rinoplastie. „Nu ar trebui să sfidezi natura. Dumnezeu a creat o femeie, nu o păpuşă”

Doliu urias in lumea influencerilor. A murit la doar 30 de ani, care a fost cauza decesului
Doliu urias in lumea influencerilor. A murit la doar 30 de ani, care a fost cauza decesului

Ce s-a întâmplat exact?​

Potrivit presei locale, popularul influencer a fost internat în spital pe 20 august după ce a suferit un stop cardiac în timpul călătoriei în Gramado, Brazilia, a raportat New York Post. Ulterior, a intrat în comă timp o săptămână. Borges a suferit mai târziu un al doilea episod cardiac și a murit la scurt timp după aceea.

Cauza morții influenței nu este încă clară. O investigație preliminară a relevat că este posibil să fi fost în stare de ebrietate în momentul apariției problemelor cardiace. Autoritățile au programat corpul lui Borges pentru o examinare post-mortem pentru a determina cauza principală.

„Există raportul unei posibile ingerări de substanțe narcotice, acumulate cu băuturi alcoolice”, a raportat deputatul Gustavo Barcellos al anchetei în curs. „Cadavrul a fost trimis pentru necropsie. Vom încerca să căutăm prin teste de laborator substanțele pe care ea le-a consumat posibil.”

Ce este un stop cardiac?​

Potrivit Institutului Național de Sănătate al SUA (NIH), stopul cardiac apare atunci când inima încetează brusc și neașteptat să mai pompeze sânge. Când se întâmplă acest lucru, sângele nu mai curge către creier și alte organe vitale. Stopurile cardiace sunt cauzate de anumite tipuri de aritmii (o problemă cu ritmul sau ritmul bătăilor inimii) care împiedică inima să pompeze sânge. Citește și O tânără influencer a murit încercând să slăbească. Greșeala care i-a adus sfârșitul

Potrivit Clinicii Mayo, stopul cardiac brusc nu este același lucru cu un atac de cord. „Un atac de cord are loc atunci când fluxul de sânge către o parte a inimii este blocat. Stopul cardiac brusc nu se datorează unui blocaj. Cu toate acestea, un atac de cord poate provoca o modificare a activității electrice a inimii care duce la stop cardiac brusc.”

​Ce se întâmplă într-un stop cardiac dublu?​

În cazul unui stop cardiac dublu, o persoană experimentează un episod de stop cardiac, urmat de altul. Acest lucru se încadrează în situația de a experimenta mai multe episoade de stop cardiac sau stopuri cardiace recurente.

Numărul de stopuri cardiace la care poți supraviețui depinde de la persoană la persoană și de cât de repede primești ajutor medical.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...