Doliu în politica românească. Bogdan Stanoevici a murit. A fost omul de bază în Guvernul Ponta

Iancu Andreea 12.01.2021, 12:08
Doliu în politica românească. Bogdan Stanoevici a murit. A fost omul de bază în Guvernul Ponta

Lumea politică și actorii sunt în doliu după anunțului decesului lui Bogdan Stanoevici. Cunoscutul actor și politician a murit la vârsta de 62 de ani, după ce fusese confirmat cu Covid-19. Starea lui de sănătate se agravase extrem de mult în ultimele zile.

A murit Bogdan Stanoevici. Medicii s-au luptat să îl țină în viață

Actorul a fost diagnosticat în urmă cu mai multe săptămâni ca având Covid-19. Acesta se afla internat la Spitalul “Sfântul Pantelimon” din Capitală din data de 16 decembrie, fiind infectat cu SARS-CoV-2. La numai două zile de la internare, Stanoevici a fost transferat la Terapie Intensivă, în stare gravă. Ulterior, în data de 24 decembrie, Bogdan Stanoevici a fost transferat la Institutul Inimii, unde a și decedat în această dimineață.

Conform surselor antena3.ro, Bogdan Stanoevici fusese supus unei intervenții speciale, prin care plămânii săi au fost puși în repaos mai multe zile. Oxigenarea organismului s-a făcut exclusiv în afara corpului, din pricina faptului că plămânii actorului au fost afectați aproape în întregime. Pentru a-l putea stabiliza, medicii au recurs la acest procedeu.

Stanoevici, printre contestatarii portului măștii de protecție foto - Inquam
Stanoevici, printre contestatarii portului măștii de protecție
foto – Inquam

Infectarea cu virusul pe care îl contesta i-a fost fatală

Actorul s-a numărat printre cei care erau împotriva măsurilor de protecție anti-Covid și se declara sănătos pentru a purta masca de protecție. Înainte de confirmarea cu coronavirus, Bogdan Stanoevici făcuse lunar testul pentru Covid-19 și toate rezultatele erau negative.

Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment, declara Stanoevici.

Bogdan Stanoevici a fost ministrul Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta, manager al Circului Globus și candidat la alegerile prezidențiale din 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI