Leluț Vasilescu a fost înmormântat în cimitirul Bellu. Fostul toboșar al trupei Compact, condus pe ultimul drum de familie și prieteni

Badea Violeta 26.06.2022, 19:06

Update duminică, 26 iunie, ora 19:05. Leluț Vasilescu, toboșarul trupei Compact, a fost înmormântat în cimitirul Bellu din Capitală. Artistul a fost condus pe ultimul drum de către colegi, prieteni și familie.

Update duminică, 26 iunie, ora 17:54. Trupul lui Leluț Vasilescu, toboșarul trupei Compact, a fost depus la Capela Cimitirului Bellu din București și urmează să fie înmormântat.

@electrecord Leluț a fost depus la capela cimitirului Bellu ! Drum lin! #compact #leluț #rip ♬ Fata din Vis – Compact

– Știre inițială –

Fanii muzicii rock sunt în doliu, după ce au mai pierdut un star important. Ziua de vineri, 24 iunie, a adus o veste tristă în muzica autohtonă. Unul dintre fondatotorii trupei Compact a încetat din viața la vârsta de 66 ani. Cei care au ascultat refrenele celebrei formații până acum au rămas șocați în urma anunțului dureros. Iată ce detalii se cunosc până acum despre decesul său!

A murit unul dintre fondatorii trupei Compact

Anunț trist pentru fanii muzicii rock. Ziua de vineri, 24 iunie, a adus o veste cum nu se poate mai tristă în muzica românească. Unul dintre fondatorii trupei Compact a decedat la 66 de ani.

Este vorba despre Leluț Vasilescu, toboșarul cunoscutei formații de la noi din țară. Tragica veste a fost primită cu multă tristețe de iubitorii muzicii rock. Leluț Vasilescu era extrem de apreciat, așa că primise titlul de „Cetățean de Onoare al Câmpiei Turzii”.

Primarul Dorin Nicolae Lojigan, care era și bun prieten cu cel care a pus bazele trupei Compact, a ținut să transmită un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook.

„Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu.

Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată.

În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț ‘Megastarul’ Vasilescu!

Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!”, a scris primarul Dorin Nicolae Lojigan pe rețeaua socială.

Lelut Vasilescu a murit

Ce probleme de sănătate avea Leluț Vasilescu

Leluț Vasilescu, toboșarul cunoscutei formații Compact, ar fi decedat din cauza unei boli necruțătoare. În urmă cu ceva timp, acesta a suferit o intervenție chirurgicală complicată pe cord.

Leluț Vasilescu a suferit un șoc miocardic chiar în timpul unui spectacol la Făgăraș. Imediat după aceea, el a a fost transportat la spitalul Municipal din localitate. Ulterior, artistul a fost operat.

Compact este una dintre cele mai iubite trupe de rock din România. Formația a fost înființată în 1977. De atunci, trupa a lansat numeroase hituri, acestea fiind fredonate chiar și-acum de români.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...