Doliu în fotbalul românesc. Nicolae Zamfir, fostul antrenor al Universității Craiova, a murit

Mihnea Tălău 14.09.2022, 23:08
Doliu în fotbalul românesc. Nicolae Zamfir, fostul antrenor al Universității Craiova, a murit

A încetat din viață, la vârsta de 77 de ani, Nicolae Zamfir, fostul antrenor al Universității Craiova. El a pregătit echipele de juniori ale Craiovei din anii ’80-’90 și l-a descoperit, printre alții, pe căpitanul ”Generației de Aur” și al Barcelonei, Gică Popescu.

S-a stins unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean

Fostul antrenor suferea cu inima iar luni i s-a făcut rău. Marți a fost internat, urmând ca medicii să-i câteva stenturi. Pe masa de operație, miercuri, Țâcă Zamfir a făcut stopcardiac, dar a fost salvat inițial de medici, fiind resuscitat și mutat la ATI, unde, din păcate, a mai suferit 3 stopuri cardiace care i-au fost, din păcate, fatale, scrie GSP.

„Zi tristă pentru întreaga suflare alb-albastră. Din păcate, profesorul emerit Nicolae Zamfir ne-a părăsit în cursul zilei de astăzi. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Marile performanțe din trecut ale clubului sunt legate de numele lui Nicolae Zamfir. El a fost unul dintre artizanii echipelor care au scris legenda fotbalului craiovean. De altfel, Nicolae Zamfir s-a alăturat proiectului renașterii Universității Craiova în iarna lui 2013, punându-și priceperea în slujba construirii unui Centru de Juniori puternic. Profesorul emerit a fost implicat activ în protocolul de colaborare dintre Universitatea din Craiova și Universitatea Craiova. Condoleanțe familiei îndurerate!”, se arată pe pagina de Facebook a CS Universitatea Craiova.

Gică Popescu și-a luat rămas bun de la ”o persoană cu adevărat specială”

”A plecat dintre noi un om extrem de drag mie, care mi-a fost alături peste 40 de ani. Este antrenorul care m-a crescut, nașul meu de cununie și o persoană cu adevărat specială în viața mea. Mi-e greu să vorbesc despre Tică Zamfir la trecut și o să-mi fie și mai greu să mă obișnuiesc cu gândul că nu mai e aici. Rămas bun, Nea Tică, vei rămâne mereu în inima mea”, a scris și președintele Farul Constanța, Gică Popescu.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...