Doi români întorși din Italia, reclamați la Poliție că ar avea coronavirus. A urmat un episod de comedie pură

Redacția IMPACT 24.02.2020, 09:35
Doi români întorși din Italia, reclamați la Poliție că ar avea coronavirus. A urmat un episod de comedie pură

Cetățenii români erau proaspăt reveniți în țară, când au fost reclamați autorităților ca fiind suspecți de coronavirus. Momentele de panică au avut loc în județul Dolj, iar cei doi au fost căutați de către polițiști. Situația actuală este una tot mai îngrijorătoare și în Italia, nu doar în China, de unde a pornit focarul virusului ucigaș.

Doi români întorși din Italia, reclamați la Poliție că ar avea coronavirus

În prezent, numărul victimelor din Italia a ajuns la 3 persoane decedate. A crescut și numărul de cazuri de îmbolnăvire, fiind vorba de 150 de pacienți. Foarte multe orașe au intrat în stare de carantină, iar românii aflați în Peninsulă au decis să se întoarcă în țară, de frica virusului ucigaș. Acest lucru pare să se fi întâmplat și în cazul a doi bărbați de etnie romă, care au hotărât să revină în România, din Italia.

Provinciile din Italia ce au fost afectate de cazuri de coronavirus sunt Lombardia, Veneto, Emilia Romagna, Lazio, dar și Piemont. Situația este una cu mult mai gravă în nordul Peninsulei, în provinciile Lombardia și Veneto, unde locuiesc sute de mii de români. Orașele au fost izolate de către autoritățile italiene, potrivit Digi24. De asemenea au fost închise școli, spitale, restaurante și magazine.

Doi români întorși din Italia, reclamați la Poliție că ar avea coronavirus. A urmat un episod de comedie pură
Românii întorși din Italia au fost căutați cu Poliția pentru a fi testați de coronavirus

Localnicii din comuna doljeană Sadova s-au întors din Italia în dimineața de duminică. Au fost căutați cu Poliția pentru a fi testați de coronavirus. Oamenii legii au precizat că avertismentul a venit sub forma unui apel la 112. Primarul din localitatea cu pricina a oferit mai multe detalii în acest caz, și a specificat și cum au fost găsiți cei doi cetățeni. Aceștia au intrat în România printr-un punct de trecere a frontierei din vestul țării. Au venit cu o mașină personală pentru a aduce câteva lucruro acasă. Intenționau să revină în Italia, în următoarele zile, dar în momentul de față se află sub monitorizarea medicilor.

Unde au fost găsiți cetățenii suspectați de coronavirus

Eugen Safta, primarul din Sadova a povestit că un alt cetăţean din comună a efectuat un apel al numărul de urgență 112 şi i-a pus pe oamenii legii în alertă, în legătură cu sosirea celor doi. Polițiștii i-au găsit pe suspecții de coronavirus la un bar din localitate, când consumau băuturi alcoolice.

„Cei doi sunt de etnie romă. Anunţul la 112 şi toată tevatura asta a fost făcută de un cetăţean tot de etnie romă. Probabil este o râcă între ei. În loc să anunţe medicul d ela permanenţă, pentru că avem Centru Medical de Permanenţă, Poliţia, autorităţile locale, a sunat direct la 112 şi s-a produs această alertă care mie mi se pare puţin deplasată pentru că, cunosc şi eu foarte multe persoane care locuiesc în Italia şi mi-au spus că nu sunt probleme în zona în care ei locuiesc. Cei doi se simt foarte bine, n-au niciun fel de problemă.Şi eu am vorbit cu ei. Oamenii erau la o vodcă, să v-o spun pe-a dreaptă, şi mâine îi vede din nou domnul doctor”, a declarat Eugen Safta.

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe