Încă un român infectat cu coronavirus. Unde se află acesta. Autoritățile au făcut anunțul

Raluca Juncu 19.02.2020, 12:37
Încă un român infectat cu coronavirus. Unde se află acesta. Autoritățile au făcut anunțul

Un al doilea român care se afla la bordul navei de croazieră Diamond Princess, a fost infectat cu coronavirus, după ce săptămâna trecută, o altă persoană de origine română a intrat în contact cu virusul.

Al doilea român diagnosticat cu coronavirus. Unde se află în acest moment

După ce săptămâna trecută, a fost depistat primul român care a intrat în contact cu coronavirusul, miercuri reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au confirmat că încă un român a intrat în contact cu acest virus.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome”, a transmis Mediafax.

MAE, anunț despre al doilea român infectat cu coronavirus. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
MAE, anunț despre al doilea român infectat cu coronavirus. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

MAE mai precizează că toate persoanele aflate la bord au fost testate pentru a se vedea dacă au intrat sau nu în contact cu coronavirusul.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome”, a mai transmis MAE.

Românul care a fost testat pozitiv în urmă cu câteva zile pe vasul de croazieră din Japonia se află într-o stare bună. Despre el se mai cunoaște faptul că este originar din județul Argeș.

Până în prezent s-au înregistrat cel puțin o mie de cazuri confirmate de coronavirus, în 28 de țări și teritorii din afara Chinei continentale. Mai mult de jumătate din aceste cazuri sunt s-au înregistrat pe nava de croazieră Diamond Princess , din Yokohama, Japonia, potrivit CNN.

Până acum, numărul celor care au luat deja contactul cu acest virus depășește cifra 75.000 de persoane, în vreme ce numărul celor decedați, din toată lumea  a ajuns la 2.000.

Xi Jinping i-a transmis premerului britanic, Boris Johnosn că autoritățile chineze țin sub control epidemia, deși numărul morților în China Continentală crește alarmant, iar experții spun că deocamdată este prea devreme pentru a ne pronunța dacă situația este sau nu sub control.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe