Doi bătrâni îndrăgostiți se întâlnesc zilnic la frontiera închisă dintre țările lor. Ce îi aduce femeia

Luiza Moldovan 31.03.2020, 15:27
Doi bătrâni îndrăgostiți se întâlnesc zilnic la frontiera închisă dintre țările lor. Ce îi aduce femeia

Doi bătrâni îndrăgostiți se întâlnesc zilnic la frontiera închisă dintre țările lor. Nu au voie să treacă granița, dar stă fiecare pe teritoriul țării sale și vorbesc. O poveste de iubire din vremea pandemiei.

Doi bătrâni îndrăgostiți se întâlnesc zilnic la frontiera închisă dintre țările lor.

Inga Rassmusen e o daneză de 85 de ani, iar Karsten Tuchsen Hansen e un german de 85 de ani. Sunt ambii văduvi de mulți ani. S-au cunoscut acum doi ani. Din cauza restricțiilor impuse la frontierele țărilor lor, cei doi nu pot trece granița. Dar asta nu-i împiedică să se întâlnească în fiecare zi și să stea de vorbă. Ea, în țara ei, el – într-a lui. La distanță regulamentară.

Da, le-ar fi fost ușor să se sune pe videocall. Le-ar fi fost ușor să se apeleze de pe computerul personal de acasă. Dar ei fac parte din generația care încă apreciază apropierea fizică, să se vadă ochi în ochi, „pe viu”.

În fiecare zi, Inga vine cu mașina din orașul Galleus din Danemarca la granița cu Germania. Karsten vine pe o bicicletă electrică din Suderlugum, din nordul Germaniei. Amândoi își aduc câte un scaun de acasă. Stau împreună, fiecare de câte o parte a graniței. Beau cafea, mănâncă părjiturele, iau prânzul adus de Inga la caserolă.

Stau la graniță și mănâncă prăjituri
Stau la graniță și mănâncă prăjituri

Fizic, sunt separați, dar sufletește, sunt împreună mereu

Nu, nu se pot îmbrățișa, dar cei doi bătrâni știu că iubirea nu ține cont de barierele fizice. Chiar dacă sunt despărțiți de granița fizică, sufletele lor se contopesc. Și nu numai când stau împreună la graniță, ci și când, seara, pornește fiecare înapoi spre casă.  La urma urmei, nimeni nu a dat niciodată vreo ordonanță militară împotriva iubirii.

Germania a raportat până acum 67,051 de cazuri de pacienți confirmați cu virusul și 650 de decese.  Danemarca – 2,815 cazuri și 90 de decese.

Urmăriți Impact.ro și pe