Apelul președintelui Klaus Iohannis. Cum vrea să fie protejați pensionarii

Raluca Juncu 30.03.2020, 16:06
Apelul președintelui Klaus Iohannis. Cum vrea să fie protejați pensionarii

Președintele României a susținut luni după-amiază declarații de presă, după ce a participat la o ședință de evaluare a situației privind răspândirea infecției cu coronavirus, în contextul în care România se apropie de intrarea în scenariul 4.

Declarațiile lui Klaus Iohannis. „Este nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților”

După ce autoritățile au anunțat dispozițiile pentru o nouă ordonanță militară-Ordonanța militară nr. 4, Klaus Iohannis subliniază, din nou, importanța respectării regulilor impuse de autorități privitoare la limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus pe teritoriul României.

„Din păcate, astăzi, în România, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult. Este deja foarte mult și trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine ca să îngrădim răspândirea virusului. Este nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților. Nu uitați, nu vă întâlniți cu alte persoane, iar dacă este obligatoriu să vă întâlniți, evitați orice contact fizic! Nu vă dați mâna! Nu vă îmbrățișați! Stați la distanță unii de alții! Trebuie să reușim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus”, a precizat luni, Klaus Iohannis.

Șeful Statului face apel către ajutorarea categoriilor de vârstă vulnerabile care traversează această criză, mai precis persoanele de peste 65 de ani, care au nevoie de protecție mai mult ca oricând.

„Autoritățile și-au făcut treaba. Există norme în vigoare. Acum depinde de noi, de noi toți să le respectăm! În acest fel vă rog pe toți să-i protejăm din categoriile vulnerabile! Haideți să-i protejăm pe cei peste 65 de ani! Haideți să îi protejăm pe pensionarii noștri!”, spune Președintele României.

Klaus Iohannis îndeamnă ca noul interval anunțat de autorități stabilit pentru bătrânii care își pot face aprovizionări de la magazine (între orele 11:00 și 13:00) să fie respectat și lăsat doar pentru cei în cauză.

„S-a stabilit un interval, între 11:00 și 13:00 în fiecare zi. Cei peste 65 de ani pot ieși din casă să-și facă aprovizionarea. Haideți să lăsăm acest interval doar lor. Comercianții au primit indicații de la autorități să servească în acest interval persoanele care în alt interval nu pot ieși din casă.
Așadar, dragi români, lăsați între 11:00 și 13:00 pensionarii să-și facă aprovizionarea! Noi avem tot restul zilei la dispoziție ca să o facem”, a adăugat șeful statului.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Coronavirus în cifre

Situația actuală privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că 1.952 de români au fost diagnosticați cu acest virus, în vreme ce alți 46 și-au pierdut viața. 180 de persoane au fost vindecate, după ce au intrat în contact cu COVID-19. Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri în România a determinat o suspendare forțată, dar temporară a multor business-uri și companii. Situația din punct de vedere economic este una destul de instabilă în prezent și afectează numeroase arii de activitate, de la industrie și manufactură și până la marketing, artă și entertainment.

Urmăriți Impact.ro și pe