Doi bărbați din Constanța, arestați preventiv pentru trafic de migranţi

Elena Avramescu 14.06.2021, 16:20
Doi bărbați din Constanța, arestați preventiv pentru trafic de migranţi

Doi bărbați, arestați pentru trafic de migranţi. Aparent, aceste două persoane au fost arestate preventiv, iar o a treia este cercetată sub control judiciar pentru trafic de migranţi, a informat, luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Doi bărbați, arestați pentru trafic de migranţi

În plus, migrantul, un cetăţean turc, dorea să treacă fraudulos frontiera de stat a României spre Ungaria, cu scopul de a ajunge în Austria, fiind ajutat să se deplaseze cu un microbuz de transport persoane.

La data de 2 iunie, inculpatul O. A. l-a contactat pe inculpatul M. A. căruia i-a solicitat să faciliteze transportul unei persoane migrant ilegal, până în Austria, la Viena; M. A. a fost de acord. La data de 10 iunie, inculpatul M. A., care conducea microbuzul de transport persoane marca Mercedes Sprinter, după ce a ridicat mai multe persoane din municipiul Medgidia spre a le duce în Germania, şi-a continuat deplasarea până în localitatea Mircea Vodă de unde l-a preluat pe migrantul ilegal menţionat anterior, apoi şi-a continuat deplasarea până în Cernavodă.

Aici, la volanul microbuzului, s-a urcat inculpatul O. F. care şi-a continuat deplasarea, împreună cu călătorii microbuzului, inclusiv migrantul ilegal, până în apropierea punctului de trecerea a frontierei Nădlac, unde au fost depistaţi de organele poliţiei de frontieră, găsim notat într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Doi barbati, arestati pentru trafic de migranti
Trafic de migranti

Potrivit sursei citate, în schimbul serviciilor prestate, inculpatul O. A. i-a oferit inculpatului M. A. suma de 2.000 de euro, atunci când a fost preluat migrantul, şi încă 1.000 de euro, pentru când migrantul va ajunge la destinaţie. Primul inculpat menționat este și cel care i-a asigurat cazarea migrantului la locuinţa unei terţe persoane din localitatea Mircea Vodă.

Inculpații menționați, cu vârste de 24, respectiv 31 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de inculpatul în vârstă de 33 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză, procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a lucrat împreună cu organele de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Gărzii de Coastă şi a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Constanţa şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Tulcea, mai găsim notat în comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...