Valeriu Gheorghiță anunță succesul campaniei de vaccinare în rândul cadrelor medicale. ”De la 500 de cazuri săptămânal, acum am ajuns la 50”

Cristian Cojocaru, Adina Saleh 16.02.2021, 17:31
Valeriu Gheorghiță anunță succesul campaniei de vaccinare în rândul cadrelor medicale. ”De la 500 de cazuri săptămânal, acum am ajuns la 50”

În urma ultimelor date, Valeriu Gheorghiță anunță succesul campaniei de vaccinare. Potrivit cifrelor, rata de incidență a cazurilor de Covid a scăzut foarte mult în ultimele 4 săptămâni.

Succesul campaniei de vaccinare anunțat de către Valeriu Gheorghiță

Potrivit președintelui Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, campania reprezintă un mare succes la nivel național. Cifrele arată că rata de incidență a cazurilor au scăzut drastic în ultimele 4 săptămâni, cu aproximativ 87,7%, ca urmare a vaccinării în prima etapă.

„În urma analizei datelor de eficienţă a vaccinării împotriva COVID-19, în etapa I adresată lucrătorilor din sistemul medical şi social, din cele aproximativ 250.000 de persoane eligibile pentru etapa I la data de 14 februarie 2021 sunt în evidenţele noastre vaccinate cu două doze 89,96% dintre acestea şi, respectiv, 98,84% cu o singură doză.

În ceea ce priveşte impactul vaccinării în cadrul acestui grup populaţional poate fi observată, în ultimele 4 săptămâni, o scădere substanţială a ratei de incidenţă a cazurilor de COVID-19, cu peste 87,7%, ceea ce înseamnă beneficii substanţiale în reducerea infecţiei cu SARS-CoV-2 în rândul lucrătorilor din sistemul medical şi social, în condiţiile în care au fost respectate aceleaşi măsuri de prevenţie a răspândirii infecţiei. Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale, de la aproximativ 500 de cazuri la sub 50 de cazuri săptămânal”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Numărul cazurilor de infectare în ultimele 4 săptămâni au scăzut substanțial
Numărul cazurilor de infectare în ultimele 4 săptămâni au scăzut substanțial

Impactul vaccinării arată o reducere cu peste 65% a numărului cazurilor

Valeriu Gheorghiță a ținut să menționeze faptul că aproximativ 56,45% dintre cele 49.000 de persoane eligibile din centrele de îngrijire s-au imunizat cu cea de-a doua doză. Din același număr de persoane, 86,67% s-au vaccinat cu prima doză. Președintele CNCAV afirmă că impactul vaccinării a reușit să reducă numărul cu aproximativ 65% în rândul îmbolnăvirilor de Covid-19. Valeriu Gheorghiță menționează că situația este una favorabilă și că riscul este din ce în ce mai redus.

„Din cele aproximativ 49.000 de persoane eligibile, care doresc să se vaccineze, din rândul beneficiarilor din aceste centre, incluzând pe lângă persoanele internate şi personalul de îngrijire, până la data de 14 februarie au fost vaccinate cu două doze de vaccin 56,45% dintre acestea, respectiv 86,67% cu o singură doză.

În ceea ce priveşte impactul vaccinării în rândul acestei categorii de persoane, observăm o reducere cu peste 65% a numărului de cazuri de îmbolnăvire prin COVID-19 în ultimele patru săptămâni, ceea ce ne plasează într-o situaţie favorabilă din punct de vedere al reducerii riscului de apariţie a focarelor de îmbolnăvire în aceste centre rezidenţiale şi sociale”, a spus şeful CNCAV.

Urmăriți Impact.ro și pe