Doar în fosta URSS se putea întâmpla: balet pe tancuri, ideea bielorușilor la jocurile internaționale ale armatelor

Nicu Stan, Alexandru Teodorescu 25.08.2021, 14:21
Doar în fosta URSS se putea întâmpla: balet pe tancuri, ideea bielorușilor la jocurile internaționale ale armatelor

Doar în fosta URSS se putea face balet pe tancuri. Aceasta a fost viziunea bielorușilor care au pus în scenă Lacul Lebedelor pe tancuri la Jocurile Internaționale ale Armatei din Rusia. Astfel, balerinele îmbrăcate în tut și poante au dansat pe tancuri, care au servit drept scenă, alături de partenerii lor balerini, care au fost îmbrăcați în militari.

Spectacol total la Ziua Armetei din Rusia. Lacul lebedelor s-a dansat pe tancuri

Jocurile Internaţionale ale Armatei din Rusia au surprins pe toată lumea anul acesta cu punerea în scenă a celebrului spectacol Lacul Lebedelor. Astfel, clasicul Lacul Lebedelor a beneficiat de prezenţa mai multor tancuri, care s-au transformat în scenă pentru balerine în tut şi poante, care au dansat cu parteneri balerini îmbrăcați în uniforme militare complete.

Tancurile autentice, elementul central al spectacolului, aveau arborate steaguri bieloruse pe turele, conform The Moscow Times. De asemenea, bărbaţii care au participat la spectacol au fost identificaţi de presă ca fiind soldați belaruşi.

În timp ce se dansa balet pe tancuri, alte tancuri efectuau manevre

În plus, pe fundalul baletului, alte tancuri efectuau manevere care au ridict praful în aer.

Aceasta este cea de-a şaptea ediţie a evenimentului care face reclamă la sisteme militare de apărare, vehicule terestre, precum şi aeronave militare.

Unde a avut loc spectacolul de Ziua Armatei Ruse

Spectacolul armatei a avut loc în Patriot Park, un parc cu tematică militară situat lângă Moscova, şi este un eveniment important pentru Rusia, al doilea exportator de arme la nivel internațional.

Bizarul spectacol de balet a avut loc la doi ani după ce mai mulţi soldați voluntari ruşi au pus în scenă o şedinţă foto excentrică de Ziua Internaţională a Femeii. Atunci, militarii au apărut îmbrăcați în balerine care au pozat, într-o staţie de metrou dezafectată, lângă militari camuflaţi şi înarmaţi.

Rusia a sărbătorit 30 de ani de la lovitura de stat

Nu în ultimul rând, de asemenea, spectacolul Lacul lebedelor călare pe tancuri vine la câteva zile după cea de-a 30-a aniversare a loviturii de stat din august 1991, când celebrul balet a fost difuzat în buclă la televiziunile sovietice, în timp ce comuniştii radicali încercau să preia puterea de la liderul sovietic Mihail Gorbaciov.

Cu siguranță, dacă ar mai fi trăit, Nicolae Ceaușescu ar fi admirat ideea rușilor și poate chiar ar fi pus-o în practică la una din defilările care se organizau pe timpul lui. Râmâne în schimb o idee ce poate fi îmtrumutată cu succes de președintele Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Urmăriți Impact.ro și pe