DNA cere suspendarea procesului Elenei Udrea și sesizarea Curții de Justiție a UE. 5 iulie, următorul termen

Badea Violeta 01.07.2022, 15:10
DNA cere suspendarea procesului Elenei Udrea și sesizarea Curții de Justiție a UE. 5 iulie, următorul termen

DNA a solicitat Curții de Apel București să sesizeze Curtea de Justiție a UE în dosarul Hidroelectrica în care Elena Udrea este acuzată că a primit o geantă cu 3,8 milioane de dolari, conform portalului instanței. Curtea urmează să ia o decizie pe data de 5 iulie 2022. Instanța ar urma să se consulte cu Curtea de Justiție a UE în legătură cu deciziile CCR privind prescripția.

DNA solicită sesizarea Curții de Justiție a UE în dosarul Hidroelectrica al fostului ministru al Turismului

Conform portalului instanței, DNA a solicitat Curții de Apel București să sesizeze Curtea de Justiție a UE în dosarul Hidroelectrica în care Elena Udrea este judecată pentru corupție. Astfel, Curtea va lua o hotărâre marțea viitoare, pe data de 5 iulie 2022.

Procurorii cer instanței să întrebe Curtea de Justiție a UE dacă trebuie să țină cont de deciziile CCR privind prescripția, potrivit unor surse judiciare, citate de 4gmedia.ro.

În cazul în care hotărârile CCR privind prescripția s-ar lua în considerare așa cum cer avocații, mai exact să retroactiveze, pe principiul legii penale celei mai favorabile, de la data intrării în vigoare a primei decizii CCR privind prescripția din 25 iunie 2018 până la data intrării în vigoare a noului Cod penal, 1 februarie 2014, atunci dosarul ar fi prescris din anul 2019.

Elena Udrea e acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, fapte ce ar fi fost comise în 2011.

Conform vechiului cod penal, traficul de influenţă se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani, potrivit noului cod penal, pedeapsa pentru această faptă este de la 2 la 7 ani. În schimb, spălarea de bani se pedepsește de la 3 la 12 ani, potrivit vechiului cod şi de la 3 la 10 ani, conform noului cod penal.

„Instanţele aplică legea penală mai favorabilă, deci sunt luate în calcul maximul de 7 ani la trafic de influenţă şi cel de 10 ani la spălare de bani”, au precizat experţii, potrivit sursei de mai sus.

Becali, rugaminte catre statul roman pentru Elena Udrea
Elena Udrea

Acuzațiile care i se aduc Elenei Udrea

Fosta blondă de la Cotroceni este acuzată că ar fi primit o mită de 3,8 milioane de dolari și acțiuni în valoare de 900.000 de euro la EVZ. Așa se presupune că ar fi ajuns Elena Udrea patroana reală a Evenimentului Zilei, afirmă DNA.

În prezent, fostul ministru al Turismului se află în închisoare. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de detenție în dosarul Gala Bute. Aceasta a fost acuzată de luare de mită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...