Dmitri Medvedev, dezvăluire îngrijorătoare. Fostul preşedinte a anunţat că Rusia e pregătită să se deconecteze de la internetul global

Nicu Stan 03.02.2021, 13:48
Dmitri Medvedev, dezvăluire îngrijorătoare. Fostul preşedinte a anunţat că Rusia e pregătită să se deconecteze de la internetul global

Dmitri Medvedev a făcut o dezvăluire mai mult decât îngrijorătoare. Fostul preşedinte a anunţat că Rusia e pregătită să se deconecteze de la internetul global.

Vladimir Putin vrea să izoleze Rusia după protestele din ultimul timp tăind internetul global

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev a făcut o dezvăluire îngrijorătoare. Fostul preşedinte a spus că țara sa este pregătită să se deconecteze de la internetul global.

Dimitri Medvedev, fost premier și fost președinte al Rusiei, unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Vladimir Putin, a declarat că Rusia este pregătită ”legal și tehnologic” să se deconecteze de la internetul global, ”dacă va fi nevoie”, scrie The Moscow Times.

Vladimir Putin vrea sa se apere de inamici taind internetul
Vladimir Putin vrea sa se apere de inamici taind internetul

Vladimir Putin vrea de mai mult timp izolarea Rusiei

Vladimir Putin cochetează de multă vreme cu posibilitatea unor restricții și unui control mai strict al internetului în Rusia. Astfel, în 2019 a fost adoptată legea ”internetului suveran”. Această lege dă statului rus posibilitatea de a se deconecta de la internetul global. Experții tuși și-au exprimat dubiile cu privire la capacitatea Rusiei de a implementa o astfel de măsură.

Chiar dacă se spune că Rusia este capabilă să se rupă de internetul global, Dimitri Medvedev a subliniat că nu vede niciun motiv pentru a lua această măsură chiar acum. Dimitri Medvedev spune că în eventualitatea unui ”eveniment extraordinar”, această decizie ar putea fi adoptată. Fostul președinte mai spune că Statele Unite ale Amercii dețin ”controlul” internetului.

Vladimir Putin, tot mai autoritar, populația tot mai nemulțumită

De asemenea, comentariile lui Dimitri Medvedev vin în contextul unei înăspriri din ce în ce mai accentuate a autoritarismului regimului Vladimir Putin și a încercării reprimării cu brutalitate a protestelor din ultima perioadă din mai multe localități din Rusia.

De altfel, Săptămâna trecută, agenția de reglementare a comunicațiilor din Rusia a anunțat că va amenda mai multe rețele de socializare pentru că au refuzat să elimine de pe platforme clipuri video care promovau protestele din țară și încurajau oamenii să iasă în stradă împotriva regimului actual.

Au fost date 50 de legi care ar urma să deconeteze Rusia de la internetul global

În încercarea de a se rupe de internetul global peste 50 de legi de reglementare a internetului au fost adoptate în Rusia în cel de-al patrulea mandat al lui Vladimir Putin la cârma Rusiei.

Cea mai controversată dintre ele este ”Legea RuNet”. Aceasta a scos oamenii în stradă în luna februarie a lui 2019. În timp ce contestatarii Legii internetului rusesc denunţă sporirea controlului şi un demers spre izolare, regimul Vladimir Putin susţine că încearcă astfel să-şi ţină ţara la distanţă de dușmani.

Urmăriți Impact.ro și pe