Disputa dintre UEFA şi fondatorii Superligii Europene s-a încheiat. Real Madrid, Barcelona și Juventus au câştigat procesul

Cristian Cojocaru 31.07.2021, 15:36
Disputa dintre UEFA şi fondatorii Superligii Europene s-a încheiat. Real Madrid, Barcelona și Juventus au câştigat procesul

Disputa dintre UEFA și Superliga Europeană de fotbal a ajuns în mod oficial la final. Real Madrid, Barcelona și Juventus au câștigat procesul în fața UEFA.

Disputa UEFA și Superliga Europeană a luat sfârșit

Cluburile Real Madrid, Juventus și Barcelona au reușit să câștige procesul împotriva UEFA. O instanță din Spania a hotărât că UEFA nu are dreptul de a lua măsuri împotriva cluburilor care au încercat crearea Superligii Europene de fotbal. Astfel, UEFA nu va putea aplica amenzi celor 12 cluburi de fotbal, așa cum plănuia.

Totodată, magistrații au luat decizia ca UEFA să nu poate excludă cele trei cluburi de fotbal din competițiile europene pentru o perioadă de doi ani, așa cum anunțase anterior președintele Aleksander Ceferin. În urmă cu câtve luni, Real Madrid, Barcelona, Juventus, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, AC Milan,Inter și Atletico Madrid plănuiau să dezvolte ESL, competiție în cadrul căreia să joace cele mai puternice echipe europene.

Drept răspuns, UEFA a obligat aceste cluburi să nu ia în calcul ideea, totodată venind cu amenințarea amenzilor precum și excluderea din competiții. Nouă dintre cele 12 cluburi s-au retras, în timp ce cele trei rămase au stat ferm pe poziții. UEFA este obligată să oprească investigațiile pornite în urmă cu ceva vreme, precum și să renunțe la sancțiunile pe care le anunțase anterior.

disputa uefa
Cele trei mari cluburi europene au iesit victorioase in acest ”meci”

Zvonimir Boban a afirmat anterior că știa cine urmează să câștige procesul

Zvonomir Boban, unul dintre directoriii forului european a afirmat că știa cine urmează a ”înscrie un gol” în proces.

“Există un proces şi noi îl vom câştiga. Fotbalul adevărat a câştigat împotriva celor care vor să îl ruineze pentru a-l transforma în afacere, ştergând 160 de ani de istorie. Doar pentru că unii nu ştiu să se ocupe de conturile cluburilor, asta înseamnă că trebuie să ruinăm fotbalul?”, a spus Zvonimir Boban.

Banca JPMorgan era cea care se ocupa de finanțarea proiectului. Totodată, aceștia au pus pe masă un contract pentru o perioadă de 23 de ani, timp în care cluburile primeau un avans de 264 de milioane de euro. Suma urma a fi returnată în momentul în care unul dintre cluburile respective hotărau să părăsească Super Liga.

Aceste cluburi ar fi trebuit să dețină la comun și compania care s-ar fi ocupat de drepturile TV, sponsori dar și alte drepturi media. Secretarul general al Superligii era un bancher, Anas Laghrari, un foarte bun prieten al liderului Real, Florentino Perez.