Dispar banii complet din acest lanț de magazine. Sute de mii de clienți vor fi afectați, cum pot plăti acum

Ioana Bucur 22.01.2023, 17:39
Dispar banii complet din acest lanț de magazine. Sute de mii de clienți vor fi afectați, cum pot plăti acum

Primele zile ale anului 2023 au adus o veste neașteptată pentru clienții unui celebru retailer. Dispar banii complet din toate unitățile acestui lanț de magazine. Decizia va afecta sute de mii de persoane. Care sunt modalitățile de plată acceptate.

Lanțul de magazine care nu mai primește bani

La începutul anului 2023, un lanț de magazine de Germania face un pas important către un viitor fără bancnote. Reprezentanții companiei au anunțat că decizia a fost luată după ce, în ultimii doi ani, plata în numerar a fost „aproape inexistentă” și că tranzacțiile cu cardul sunt mai ieftine, simple și rapide.

„Pentru noi, ca retailer, plata doar cu cardul este mult mai ieftină, mai ușoară și permite procesarea mai rapidă”, a transmis un reprezentant al companiei Gravis.

Asftfel, începând din data de 16 ianuarie 2023, în niciunul dintre cele 40 de magazine Gravis din Germania nu se vor mai primi bancnote și monede.

Plata se va putea face, de acum, cu cardul de credit, cardul de debit sau aplicațiile mobile.

„Deși numerarul scade în importanță, este încă a doua cea mai populară formă de plată. Pentru noi ca retaileri, versiunile digitale au și beneficii de servicii și asigurări. În cele din urmă, totuși, este important pentru noi să lăsăm la latitudinea clienților noștri să decidă cum doresc să plătească.

Prin urmare, vom continua să oferim cât mai multe metode de plată posibil în viitor – inclusiv plăți în numerar”, a explicat Thomas Bonrath, purtător de cuvânt al grupului Rewe , al cărui membru este și Penny.

Dispar banii complet din acest lanț de magazine. Sute de mii de clienți vor fi afectați, cum pot plăti acum

„Vrem să oferim clienților noștri cea mai bună experiență de plată posibilă”

Măsura nu va fi aplictată prea curând de marile lanțuri de magazine din Europa. Reprezentanți ai Netto, Kaufland și Edeka au declarat că vor continua să accepte plăți în numerar, în timp ce cei de la Aldi Nord au transmis că au observat o creștere a plăților fără numerar, mai ales după pandemia de coronavirus, însă, cu toate astea, nu vor elimina bancnotele și monedele.

„Vrem să oferim clienților noștri cea mai bună experiență de plată posibilă. Plata în numerar este o metodă de plată simplă și flexibilă, care continuă să fie populară în magazinele noastre fizice”, a precizat o purtătoare de cuvânt a MediaMarkt-Saturn.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...