Discursul cu care Vladimir Putin intră în istorie. Ce mesaj a transmis liderul rus înainte de Anul Nou. „Occidentul a mințit”

Stan Filon, Cosmin Chelu 31.12.2022, 18:32
Discursul cu care Vladimir Putin intră în istorie. Ce mesaj a transmis liderul rus înainte de Anul Nou. „Occidentul a mințit”

Vladimir Putin a rostit un discurs cu care cu siguranță va intra în istorie. A fost cel de-al 20-lea discurs de Anul Nou al lui Vladimir Putin ca președinte al Rusiei și cu siguranță a fost auzit în toată lumea. Are legătură cu războiul din Ucraina!

Discursul cu care Vladimir Putin intră în istorie

Vladimir Putin a susținut discursul de Anul Nou așteptat de toată Rusia, dar cu siguranță și de Occident, deoarece președintele Rusiei a spus de ce a atacat Ucraina. Discursul, înregistrat cu militari în jurul lui Putin, a avut 9 minute și a fost cel mai lung discurs pe care l-a susținut vreodată de Anul Nou președintele rus.

La începutul discursului său de felicitare, șeful statului spune că 2022 a fost un an al „consolidării puternice a societății ruse”. A spus că 2022 a fost o perioadă de pași importanți către deplina suveranitate a țării, „evenimente cu adevărat transformatoare și fatidice”.

Discursul cu care Vladimir Putin intra in istorie
Discursul cu care Vladimir Putin intra in istorie

„Cei mai importanți pași către obținerea suveranității depline pentru Rusia”

„A fost un an de decizii dificile, necesare, cei mai importanți pași către obținerea suveranității depline pentru Rusia. Evenimentele care au avut loc au devenit o piatră de hotar care a pus bazele viitorului nostru comun și adevăratei independențe. Astăzi luptăm pentru asta, ne protejăm poporul în propriile noastre teritorii istorice, în noile regiuni ale Federației Ruse, construim și creăm împreună”, a spus președintele rus.

El a felicitat separat întregul personal al forțelor armate ale Federației Ruse, mulțumindu-le pentru serviciul depus. „Miliștii ruși, milițiile, voluntarii luptă acum pentru țara lor natală, pentru adevăr și dreptate”, a spus Putin. Vladimir Putin a vorbit și despre militarii care au căzut pe front. „Vom face tot posibilul pentru a ajuta familiile camarazilor noștri morți să-și crească copiii, să le oferim o educație decentă și să obțină o profesie”, a spus președintele.

„Occidentul minte de ani de zile despre pace, dar de fapt se pregătea de agresiune”

Iată principalele puncte ale discursului lui Putin, redate de agenția presă de stat TASS: „A fost un an de decizii dificile, necesare, cei mai importanți pași către obținerea suveranității depline a Rusiei și consolidarea puternică a societății noastre. Evenimentele cu adevărat cruciale, fatidice din 2022 au devenit o piatră de hotar care pune bazele viitorului comun al rușilor și adevăratei lor independențe: pentru asta luptăm astăzi.

A fost un an care a pus multe la locul lor, a separat în mod clar curajul și eroismul de trădare și lașitate, a arătat că nu există o putere mai înaltă decât iubirea pentru familie și prieteni, loialitatea față de prieteni și camarazi, devotamentul față de Patrie. Occidentul minte de ani de zile despre pace, dar de fapt se pregătea de agresiune. Și astăzi recunoaște în mod deschis acest lucru, nu se mai jenează. Și se folosește cu cinism de Ucraina și de poporul ei pentru a slăbi și a diviza Rusia. Elitele occidentale ne-au asigurat în mod ipocrit de intențiile lor pașnice, inclusiv de soluționarea conflictului din Donbass, dar de fapt i-au încurajat în orice mod posibil pe neo-naziști. Anul acesta, Occidentul a declarat un război real al sancțiunilor asupra Rusiei. Cei care l-au început se așteptau la distrugerea completă a industriei, finanțelor și transporturilor noastre. Acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că împreună am creat o marjă sigură de siguranță.

„Vom face tot posibilul pentru a ajuta familiile camarazilor noștri căzuți”

Militarii ruși, milițiile, voluntarii luptă acum pentru țara lor natală, pentru adevăr și dreptate. Pentru ca garanțiile de pace și securitate pentru Rusia să fie asigurate în mod fiabil. Toți sunt eroii noștri, le este cel mai greu acum. Autoritățile vor oferi toată asistența necesară familiilor acelor participanți la operațiune care au murit în luptă.

Vom face tot posibilul pentru a ajuta familiile camarazilor noștri căzuți să-și crească copiii, să le oferim o educație decentă și să obțină o profesie. Întreaga noastră țară vastă este mândră de forța, rezistența și curajul dumneavoastră, milioane de oameni vă sunt alături cu sufletul și vă poartă în inimă. Acum, principalul este soarta Rusiei, apărarea ei este o datorie sacră față de strămoși și descendenți. Întotdeauna am știut, iar astăzi suntem din nou convinși, că viitorul suveran, independent și sigur al Rusiei depinde doar de noi, de puterea și voința noastră! Lupta Rusiei pentru interesele sale și viitorul său va deveni un exemplu inspirator pentru alte state, în lupta lor pentru o ordine mondială multipolară justă. Rușii trebuie să creadă că țara lor va rămâne mare și independentă și nu va merge decât înainte și va câștiga”, a spus Vladimir Putin.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...