Dirijorul Camil Marinescu s-a stins din viață, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Anunțul devastator

Diana Radu 27.07.2020, 16:11
Dirijorul Camil Marinescu s-a stins din viață, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Anunțul devastator

Dirijorul Camil Marinescu s-a stins din viață astăzi, 27 iule, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Vestea tragică a fost despre decesul acestuia a fost făcută chiar de către fratele dirijorului, pe pagina lui de Facebook.

Dirijorul Camil Marinescu a murit de coronavirus

Maestrul a murit la vârsta de 55 de ani, după ce s-a luptat cu coronavirusul. Fratele lui Camil Marinescu a postat imediat după decesul lui Camil Marinescu un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook

„Din păcate, după o luptă de trei săptămâni cu virusul COVID-19, iubitul meu frate ne-a părăsit astăzi, la ora 6 a.m. (…) Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis fratele muzicianului.

De asemenea și Filarmonica „George Enescu” şi-a exprimat regretul pentru decesul dirijorului. „Filarmonica ‘George Enescu’ îşi exprimă regretul faţă de dispariţia talentatului dirijor Camil Marinescu (1964 – 2020), colaborator remarcabil al instituţiei noastre. (…) Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris instituţia, pe Facebook.

Camil Marinescu a fost dirijor principal al Filarmonicii “George Enescu” în perioada 2012 – 2019. A studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa de fagot.

camil marinescu, dirijor, deces, covid
Dirijorul Camil Marinescu a murit

Dirijorul a fost discipolul maeștrilor: Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux. acesta a fost și dirijor timp de 10 ani la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a predat fagotul.

Cariera artistului a fost presărată cu o mulțime de realizări și succese. De exemplu, acesta a fost dirijor permanent din 2003, pentru trei stagiuni la Berliner Sinfonie Orchester, Germania. A fost prin turnee în toată țara și a înregistrat mari sucese, mai ales în: SUA, Canada, Franţa, Austria, Spania, Italia, Mexic, Elveţia, Rusia, Australia, China, Marea Britanie și Israel.

Acesta a dirijiat atât repertoriul de teatru liric, cât şi repertoriul simfonic. De asemenea, a fost propus să conducă Minneapolis Opera House din Minnesota (SUA), orchestra OSM din Montreal, Westdeutscher Rundfunk – Koln, Komische Oper din Berlin, Mitteldeutscher Rundfunk din Leipzig.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI