Directorul Unifarm, suspendat din funcție 60 de zile după ce ar fi luat 760.000 de euro mită. Cine este noul director interimar

Andrei Cezar 24.06.2020, 19:15

Directorul general al Unifarm a fost suspendat din funcție pentru 60 de zile de colegii săi, membri în Consiliului de Administrație. Decizia vine la o zi după ce Adrian Ionel a fost pus sub acuzare de procurorii DNA  că ar fi cerut o șpagă de 760.000 de euro pentru achiziția unor măști și combinezoane necesare în lupta împotriva COVID-19.

Directorul Unifarm, suspendat din funcție pentru 60 de zile

Adrian Ionel a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de: luare de mita, abuz in serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, informează Direcția Națională Anticorupție.

În urma începerii acțiunii penale, membrii din Consiliul de Administrație a Companiei l-au suspendat pe directorul Unifarm din funcție.

CA Unifarm l-a suspendat pe Adrian Ionel din funcția pe care o deținea în Consiliul de Administrație, pentru 60 de zile, cât are control judiciar, și din funcția de director general al instituției pentru aceeași perioadă, dar nu mai mult de 14 iulie, când îi expiră mandatul.” – a anunțat ministrul Sănătății Nelu Tătaru, potrivit Stirileprotv.ro

Aflat sub măsura controlului judiciar, Adrian Ionel nu mai avea oricum voie să exercite această funcție. Potrivit unui comunicat al Unifarm, suspendarea din funcția de administrator al Companiei va intra în vigoare începând cu data de 26 iunie.

Directorul Unifarm, suspendat din funcție 60 de zile după ce ar fi luat 760.000 de euro mită. Cine este noul director interimar
Directorul Unifarm, suspendat din funcție 60 de zile după ce ar fi luat 760.000 de euro mită. Cine este noul director interimar

Comunicatul instituției

”În cadrul ședinței care a avut loc astăzi, membrii Consiliului de Administrație al CN UNIFARM SA au aprobat constatarea suspendării de drept a contractului de director general al d-lui. Ionel Adrian începând cu data de 23 iunie 2020, dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general.

Măsura vine în urma Ordonanței procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de punere în acțiune a urmăririi penale si luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 zile, precum și a măsurii complemenatre de a nu exercita funcția de director general și administrator la CN UNIFARM SA.

De asemenea, membrii Consiliului de Administrație au decis numirea d-lui Ionuț Ionescu, în funcția de director general interimar al societății pe o durată de maxim 4 luni, dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, în conformitate cu OUG 109/2011.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor au constatat suspendarea de drept a contractului de administrator al dlui Ionel Adrian începând cu data de 26 iunie 2020, până la ridicarea măsurii dispuse de DNA sau de către instanța de judecată.”

Contractul de achiziție a fost semnat în plină pandemie de directorul Unifarm, Adrian Ionel, și viza echipamente de protecție constând în 250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale necesare luptei împotriva coronavirusului, potrivit procurorilor DNA. Un milion din cele 3 milioane de măști ar fi fost neconforme.

Șpaga pretinsă de Adrian Ionel, unui intermediar, pentru atribuirea acestui contract ar fi fost de 760.000 de euro, spun anchetatorii.