Directorul Pfizer, afirmaţie îngrijorătoare despre vaccinul anti-covid-19. Imunizarea ar putea avea loc în fiecare an

Ana Anitoiu, Ana Ionescu 27.08.2021, 22:38
Directorul Pfizer, afirmaţie îngrijorătoare despre vaccinul anti-covid-19. Imunizarea ar putea avea loc în fiecare an

Directorul Pfizer, Albert Bourla, a făcut o afirmaţie îngrijorătoare despre vaccinul anti-Covid-19. Specialistul a declarat că imunizarea împotriva coronavirusului ar putea avea loc în fiecare an.

Directorul Pfizer, despre motivul pentru care vaccinarea anti-Covid-19 ar putea deveni anuală

Specialiștii consideră că pandemia de coronavirus ar putea dura până în anul 2023 și că virusul ar putea rămâne prezent, dar fără să mai reprezinte o amenințare constantă ca în prezent.

În acest context, directorul Pfizer a declarat că în opinia lui va fi necesară imunizarea anuală împotriva coronavirusului. Albert Bourla susține că va fi nevoie de noile doze deoarece vor apărea alte tulpini ale virusului, iar protecția oferită de cele administrate deja scape în timp.

”Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de o vaccinare anuală, așa cum facem și vaccinul antigripal”, a spus directorul Pfizer.

Directorul Pfizer, afirmatie ingrijoratoare despre vaccinul anti-covid-19. Imunizarea ar putea avea loc in fiecare an
O persoana vaccinata de un cadru medical

Câți bani va câștiga Pfizer din vaccinul anti-Covid-19 în acest an

Vaccinul împotriva coronavirusului de la Pfizer, ce se administrează și în România, va deveni unul dintre cele mai bine vândute medicamente din istoria industriei farmaceutică.

În total, conform estimărilor reprezentanților Pfizer, acest tip de vaccin împotriva coronavirusului va atrage venituri de 33,5 miliarde de dolari în acest an.

Pfizer a transmis noi date către Administrația pentru Alimente și Medicamente, după ce oficialii americani din domeniul sănătății au declarat, la începutul lunii august, că intenționează să înceapă să ofere o a treia doză de vaccin anti-Covid-19 în septembrie. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca FDA să revizuiască și să aprobe cererile din partea fiecărei companii.

Pe de altă parte, alți experți sunt de părere că încă nu este nevoie de administrarea unor doze suplimentare de vaccinuri anti-Covid-19. Acest plan a fost criticat inclusiv de liderii Organizației Mondiale a Sănătății, în contextul în care în mai multe țări lipsește prima doză.

Câți oameni au fost vaccinați anti-Covid-19 în România

Începând din 27 decembrie 2020 și până în prezent, au fost vaccinate anti-Covid-19 în România 9.734.239 de persoane. Prima doză, inclusiv unica doză de la Johnson&Johnson, a fost administrată unui număr de 5.225.867 de oameni.

În total, sunt vaccinați cu schemă completă în România 5.106.489 de oameni, inclusiv cele 598.117 de persoane care au fost imunizate împotriva coronavirusului cu serul de la  Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România și până în prezent au fost înregistrate 16.990 de reacții adverse, dintre care: 8.418 la serul de la Pfizer, 6.147 la AstraZeneca, 2.021 la Moderna și 404 la Johnson&Johnson. Rata efectelor secundare este de 1.75 la 1.000 de doze administrate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...