Directoarea Electrica SA a fost demisă cu unanimitate de voturi. Cu ce sumă uriașă pleacă acasă drept compensație

Stan Filon 05.05.2022, 22:06
Directoarea Electrica SA a fost demisă cu unanimitate de voturi. Cu ce sumă uriașă pleacă acasă drept compensație

Mutare de proporții la Electrica SA, compania unde acționar majoritar este statul român, prin Ministerul Energiei! Directorul general al companiei, Corina Popescu, a fost demisă din funcția pe care a ocupat-o în ultimii trei ani. Aceasta mai avea un an de mandat la conducerea gigantului, însă a fost nevoită să își termine mai repede mandatul. A primit însă beneficii uriașe din partea companiei.

Directoarea companiei Electrica SA a fost demisă

Așadar, Electrica SA a rămas astăzi fără director general, după ce Corina Popescu a fost demisă de la conducerea companiei. Șefa companiei de furnizare și distribuție de energie a fost demisă cu unanimitate de voturi, iar în funcia de director interimar a fost deja numit Chiriță Alexandru-Aurelian, care a fost numit cu pantru și trei împotrivă. Compania a confirmat oficial informațiile la Bursa de Valori București (BVB).

Anunțul Electrica la BVB:

„Electrica informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în cadrul ședinței din data de 5 mai 2022 Consiliul de Administrație al Societății (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcția de Director General, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte.

Directoarea companiei Electrica SA a fost demisa
Directoarea companiei Electrica SA a fost demisa

Compensații consistente pentru fostul director al Electrica SA

Totodată, CA a hotărât numirea dlui. Chiriță Alexandru-Aurelian, cetățean român, în calitate de Director General interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni, sau până la numirea unui nou Director General, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni. De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare și Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziția de Director General”.

Pentru că a fost demisă din fruntea Electrica SA înainte de a i se încheia mandatul de patru ani, Consiliul de Administrație al companiei a decis să o recompenseze pe fosta directoare cu suma de 400.000 de euro, pentru restul de mandat de executat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...