Diploma obţinută de Vlad Voiculescu la Viena, sub semnul întrebării. Fostul ministru al Sănătăţii: „Am luat-o ca pe o glumă proastă”

Cristian Cojocaru, Ioana Constantin 20.04.2021, 13:26
Diploma obţinută de Vlad Voiculescu la Viena, sub semnul întrebării. Fostul ministru al Sănătăţii: „Am luat-o ca pe o glumă proastă”

Una dintre cele mai controversate fețe politice la momentul actual, Vlad Voiculescu ridică un nou semn de întrebare cu privire la diploma pe care acesta a obținut-o la una dintre cele mai cunoscute universități din Viena. Deși fostul ministru a încercat în repetate rânduri să explice misterul diplomei, în continuare lucruri par a fi neclare.

Cum a obținut Vlad Voiculescu diploma

După demiterea acestuia, Vlad Voiculescu pare să fie actorul principal în multe dintre controversele politice din  ultima perioadă. În atenția publicului a ajuns de această dată diploma pe care a obținut-o în urma studiilor la una dintre cele mai prestigioase universități din Viena. Fostul ministru a început cursurile la ”Vienna University of Economics and Business” în anul 2001.

La vârsta de 18 ani, direct de pe băncile liceului din Pucioasa, Vlad Voiculescu a plecat spre Viena. Finalizarea facultății a durat zece ani, așa cum a afirmat chiar el însuși.

”Eu am terminat toate examenele, cu excepția a două dintre ele, în timp record, în 4 ani.(…) Cred că a mai durat 1-2 ani și am dat și celelalte două examene. Apoi, cu lucrarea de diplomă am lungit-o, pentru că am prioritizat altele. Au fost anii în care am muncit pe brânci… și seara organizam tabere de germană sau căutam medicamente. Cinstit să vă spun, dacă nu mă presa prietena, probabil că nici nu aș mai fi terminat lucrarea aceea. Tot ce vă spun poate fi verificat la Universitate, respectiv la angajatori”, a povestit fostul ministru.

Un reprezentant al universitatii din Viena a afirmat ca diploma este reala
Un reprezentant al universitatii din Viena a afirmat ca diploma este reala

Diploma poartă numele de ”notificare”

Aceste explicații au apărut după ce în presă a fost vehiculată o copie a diplomei lui Vlad Voiculescu, fiind eliberată la data de 4 octombrie 2011. Diploma este una relativ ciudată, având în vedere că poartă numele de ”notificare” și totodată poate fi contestată în termen de două săptămâni.

Jurnaliștii de la criticii.ro, au făcut mai multe verificări, iar potrivit acestora, certificatul prezentat de fostul ministru reprezintă un curs destinat tinerilor din Europa de Est. Jurnaliștii de la InPolitics au luat legătura cu ofițerul de presă de la ”Vienna University of Economics and Business Administration”, Cornelia Moll.

Inițial, aceasta a afirmat că nu poate da nici un fel de detaliu despre foștii sau actualii cursanți. După aceea însă, aceasta a afirmat că diploma pe care o deține Vlad Voiculescu este una reală. După ce a fost demis, fostul ministru al Sănătății a revenit asupra explicațiilor cu privire la diploma sa de studii.

”Asta cu diploma este foarte interesant, a fost una dintre dezbaterile pe care n-am știut cum să o abordez de fapt în mandatul ăsta. Mai întâi am luat-o ca pe o glumă proastă. Mi-a fost jenă să mă laud cu diploma mea de la o Universitate de top din Europa, care este Universitatea de Economie din Viena, este in top 10 la nivel european. Mi s-a părut penibil să vin să arăt diploma și să o arăt încă o dată și încă o dată și încă o dată. Recunosc că nu știu cum sa abordez… Ce ar trebui să fac, să mi-o pun pe piept?! E în germană”, a explicat fostul ministru la un post TV.

Urmăriți Impact.ro și pe